Κριτική Κουβέλη στη ΝΔ: δεν θα πέσει η κυβέρνηση αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος

Επίθεση και στον Α. Τσίπρα: να αφήσουν τα τερτίπια στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν συμφώνησε με την εκτίμηση ότι θα «ξηλωθεί το πουλόβερ της κυβέρνησης» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, εξαιτίας της διαφωνίας με τη ΝΔ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μιλώντας πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο του Mega, αλλά κατέστησε σαφές ότι «δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος» με τη στάση του κυβερνητικού εταίρου του κόμματός του.
«Είναι λάθος η στάση της ΝΔ» τόνισε ο κ. Κουβέελης, ο οποίος έκανε λόγο και για μεταστροφή της στάσης του κόμματος του Α. Σαμαρά, λέγοντας ότι ο ίδιος ��ο πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει την Επίτροπο της Ε.Ε. Μάλστρομ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα, για τη ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέδωσε μάλιστα την αλλαγή της στάσης της ΝΔ στην πρόθεση «να ικανοποιήσει το ακροατήριο στα δεξιά της».
Για το ίδιο νομοσχέδιο ανέφερε ότι αποτελεί υποχρέωση της χώρας απέναντι στην ΕΕ, η οποία εάν δεν τηρηθεί «δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες με βάση και τη συνθήκη της Λισαβόνας».

Ο κ. Κουβέλης εξαπέλυσε όμως και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το γεγονός ότι δεν συντάχθηκε με την πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τη ρατσιστική βία.

«Να εγκαταλείψει τα τερτίπια και τους τακτικισμούς ο κ. Τσίπρα��. Δεν τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο νομοθέτημα» τόνισε, ενώ υπενθύμισε τον χαρακτηρισμό «δεκανίκι» εις βάρος της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι δεν θα επιστρέψει τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Συνεχίζοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση πάντως, ανέφερε ότι χρειάζεται συντονισμός του κυβερνητικού έργου και ότι «υπάρχουν τομείς που όντως η ΝΔ προώθησε ρυθμίσεις χωρίς συνεννόηση με τα άλλα κόμματα».
Για τον ανασχηματισμό δήλωσε ότι δεν έχει συζητήσει την αλλαγή του τρόπου συμμετοχής στην κυβέρνηση, αλλά πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει συγκεκριμένες απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας της. Κριτική άσκησε για μία ακόμη φορά στον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, στον οποίο καταλόγισε δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στις δράσεις αντιμετώπισης της ανεργίας.
«Να αναζητείται κάθε φορά ο κοινός τόπος. Ούτε εγώ θα γίνω Σαμαράς ούτε ο Σαμαράς Κουβέλης , οι διαφορές μας είναι υπαρκτές, αλλά η επιτυχία είναι να βγει η χώρα από το αδιέξοδο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα αρχίσει μία άλλη πορεία «στο τέλη του 2013, αρχές του 2014».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top