Οριστικό: σε βαθμό κακουργήματος ζητούν να παραπεμφθεί ο Παπακωνσταντίνου

Πρόταση που υπογράφουν πάνω από 60 βουλευτές

Οριστικό: σε βαθμό κακουργήματος ζητούν να παραπεμφθεί ο Παπακωνσταντίνου
Να διευρυνθεί το κατηγορητήριο εις βάρος του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου ζητούν περισσότεροι από 60 βουλευτές, από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, με την πρόταση την οποία κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη – όπως αναμενόταν και όπως είχε γράψει το star.gr- στην οποία ζητούν να προστεθεί το αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Στην πρόταση αναφέρονται τα νέα δεδομένα που προέκυψαν κατά τη γνώμη τους από την μέχρι τώρα έρευνα της επιτροπής και επισημαίνεται ότι υπάρχει σημαντική εξέλιξη στη διερεύνηση της υπόθεσης μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκαν στην Προανακριτική, από τα οποία τεκμαίρεται ότι η «λίστα Λαγκάρντ» απεστάλη επίσημα στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας για αξιοποίησή της μόνο για φορολογικούς σκοπούς.

Οι κόντρες πάντως κατά τη συνεδρίαση της Προανακριτικής επιτροπής δεν έλειψαν ούτε σήμερα, με αφορμή την κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη, στον οποίο έκανε αλλεπάλληλες ερωτήσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με τις ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Φ. Σαχινίδη αλλά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα. Ένταση σημειώθηκε στην προανακριτική και με αφορμή «επιθετικές» παρατηρήσεις του Η. Κασιδιάρη προς τον Π. Ρήγα.

Βίντεο star
​​
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top