Κύριε Άκη και κυρία Βίκυ..πόσα υποβρύχια να αντέξει το κεφάλι μας πια;Θα μας στείλει ο μάρτυρας

Χωρίς το ζεύγος συνεχίζεται η δίκη με αποκαλύψεις-ΦΩΤΙΑ

​Χωρίς τον Άκη Τοχατζόπουλο και τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη συνεχίστηκε σήμερα για 10η μέρα η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για τις μίζες από τα εξοπλιστικά και το ξέπλυ��α μαύρου χρήματος μέσω offshore εταιριών.

Ο πρώην Υπουργός είπε στην τελευταία συνεδρίαση πως δεν θα ξανά εμφανιστεί στο δικαστήριο αν δεν κληθούν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και έτσι και έγινε ….

Με το καλημέρα σας υποβλήθηκε ένσταση της υπεράσπισης στην εξέταση του εφοριακού Παναγιώτη Βλάχου,ο οποίος είχε ρόλο συμβούλου του ανακριτή στο στάδιο διερεύνησης της υπόθεσης.

Παρά τη στιγμιαία ένταση, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης και επέτρεψε την εξέταση του μάρτυρα Π. Βλάχου, ο οποίος περιέγραψε μεταξύ άλλων το «ταξίδι» υπόπτων εμβασμάτων που είχαν «προορισμό» τους λογαριασμούς του ξαδέλφου του Τσοχατζόπουλου, κ.Νίκου Ζηγρα.

Από την εξέταση και την ανάλυση όλων των στοιχείων που ερεύνησε προέκυψε όπως είπε ότι:

-Από την Ντρουμιλαν Ιντερνάτιοναλ έφυγαν 21.081.000 δολάρια που έφτασαν σε προσωπικό λογαριασμό του Αλ Ζαγιατ Φουαντ, ο οποίος είναι καταζητούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

-Από λογαριασμούς του Φουαντ εμβάστηκαν στην εταιρεία Blubell P and A Investment συνολικά 32.000.000 ελβετικά φράγκα.

Τα περισσότερα λεφτά μπαίνουν επίσης σε προσωπικό λογαριασμό του Ζήγρα. Το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει στην Μορέλια και την εταιρεία Νόρις μέσω της οποίας αγοράστηκε το 20% των μετοχών του βιβλιοπωλείου Ιανός.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα πόσο περίπου 3.000.0000 ελβετικών φράγκων από την εταιρεία ΜΙΕ, συμφερόντων του Μιχ. Ματαντού και από εκεί φεύγει ένα 1.000.000 ευρώ σε μετρητά στον Ζήγρα και 1.455.000 σε λογαριασμό με συνδικαιούχο της αδερφή της Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου.

Τα ποσά αυτά φέρονται κατά την κατηγορία να έχουν σχέση με τα υποβρύχια για την προμήθεια των οποίων διενεργείται έρευνα αυτοτελώς.

Ο μάρτυρας πάντως διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει στοιχείο ή λογαριασμός που να οδηγεί απευθείας στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Πρόσθεσε όμως, ότι τα χρηματικά ποσά που φτάνουν στον Ζήγρα δεν δικαιολογούνται από την επαγγελματική του δραστηριότητα (έμπορος ξυλείας) και δεν προκύπτει να έχει ��χέση με προμήθεια εξοπλιστικών.

Ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι μετά τη σύλληψη του πρώην υπουργού, βρέθηκαν στο γραφείο του επί της οδού Κομνα Τρακα χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες, όπως είπε ο μάρτυρας, προκύπτει ότι γίνεται προσπάθεια από τον κ.Τσοχατζόπουλο να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί στην Ελβετία.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top