Τσίπρας σε Σαμαρά: Αφού στη Βουλή δεν έρχεσαι ποτέ, να αναμετρηθούμε σε ντιμπέιτ!

«Καταθέτω δικό μας αντιρατσιστικό» - «Δεκανίκια της κυβέρνησης Βενιζέλος-Κουβέλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, (προ)κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ!

«Ο πρωθυπουργός έρχεται στη Βουλή μια φορά στους έξι μήνες. Αν δεν έρχεται στη Βουλή, τον καλώ όπου θέλει, είτε στη Βουλή είτε στην τηλεόραση σε εθνική εμβέλεια. Να μιλήσουμε με επιχειρήματα, να αντιπαρατεθούμε και να εξηγήσουμε στον λαό, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, ποιο είναι το όραμα και το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Να δει ο ελληνικός λαός, άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο;» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συμπλήρωσε πως η συζήτηση μπορεί να γίνει με όποιους όρους και όποιους δημοσιογράφους επιθυμεί ο πρωθυπουργός.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή με τον αντιρατσιστικό νόμο, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις: «Έχουμε μία μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, μίας δεξιάς βγαλμένης από τα σκοτεινά χρόνια του διχασμο, που φλερτάρει με την ακροδεξιά και του�� νεοναζί, με τον αυταρχισμό και την καταστολή των δημοκρατικών αγώνων».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόταση του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως για περιορισμό των διαδηλώσεων λέγοντας «την ώρα που η Χρυσή Αυγή αλωνίζει και απειλεί με σουγιάδες τους πολίτες στις γειτονιές, (..), θέλουν να θέσουν εκτός νόμου όχι αυτούς που δολοφονούν, αλλά αυτούς που απεργούν».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τη Δευτέρα τη δική του πρόταση νόμου για τον ρατσισμό, συμπληρώνοντας ότι δεν περιμένει να υπερψηφιστεί από αυτή τη Βουλή: «Θα το ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις γίνει κυβέρνηση».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στους κυβερνητικούς εταίρους του Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το�� Φώτη Κουβέλη «δεκανίκια της κυβέρνησης».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top