Χατζημαρκάκης για Ελλάδα: Προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο με ασπιρίνες!

«Το αποτυχημένο πείραμα της τρόικα έχει κοστίσει στους πολίτες»

«Το αποτυχημένο πείραμα της τρόικα έχει κοστίσει στους πολίτες και δεν μπόρεσε να διορθωθεί από την Ομάδα Δράσης» τόνισε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε εισήγησή του στη Δημόσια Ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Χατζημαρκάκης υποστήριξε ότι η μέχρι σήμερα παρουσία της Ομάδας Δράσης (Task Force) στην Ελλάδα φανερώνει πως «η Κομισιόν προσπάθησε με ασπιρίνες να αντιμετωπίσει τον καρκίνο» αφού χρειάστηκαν 20 μήνες -όπως επεσήμανε- για να μάθουμε σήμερα πως δεν μπόρεσε η τεχνική βοήθεια της Ε.Ε. να έχει ουσιαστικό ρόλο στις διαρθρωτικές αλλαγές διότι της έλειπαν οι αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρόικα απέτυχε διπλά στην Ελλάδα γιατί επεδίωξε την εσωτερική υποβάθμιση με μείωση των μισθών αλλά όχι και μείωση των τιμών.

«Η παραδοχή, πως θα χρειαστεί να περάσει ένα ακόμη έτος για να περιμένουμε αποτελέσματα, αναδεικνύει ένα σοβαρό θέμα αναποτελεσματικότητας. Θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα αυτά να τα διαθέταμε για τουριστική προβολή της Ελλάδας. Περισσότερο θα απέδιδαν στην πραγματική οικονομία» κατέληξε ο Γερμανός ευρωβουλευτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top