Πρόταση των συναρμόδιων υπουργών στην Ε.Ε. για την καταπολέμηση της ανεργίας

Σύσκεψη υπό τον Βρούτση για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Την κοινωνική αναγκαιότητα για την άμεση ανακούφιση ανέργων που ανήκουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, επισήμαναν τα μέλη της κυβέρνησης που συμμετείχαν σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, για τον συντονισμό των πρωτοβουλιών για την ανάσχεση της ανεργίας.

Συμμετείχαν στη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνισ-τικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσος Βολουδάκης, γενικοί και ειδικοί γραμματείς των αρμόδιων υπουργείων και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Στη σύσκεψη προσδιορίστηκαν συγκεκριμένοι τομείς προτεραιότητας (τοπική αυτοδιοίκηση, σχολεία, νοσοκομεία, κ.λπ.) και εξετάστηκαν οι εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης των προγραμμάτων αυτών από πόρους του ΕΤΠΑ και του ΕΚΤ, καθώς οι διαθέσιμοι πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας έχουν αξιοποιηθεί στο σύνολο τους.

Στη βάση αυτών, αποφασίσθηκε η υποβολή κοινής πρότασης προς τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύμφωνη γνώμη τους ως προς τις πηγές χρηματοδότησης, καθώς και η επεξεργασία της προβλεπόμενης από το νόμο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον προσδιορισμό του κανονιστικού πλαισίου εφαρμογής του νόμου.

Ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε επίσης την πορεία ολοκλήρωσης των υλοποιούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, συνολικού προϋπολογισμού 1 δις. ευρώ που αφορούν περισσότερους από 250.000 ανέργους.

Διαπιστ��θηκε ακόμη η επιτυχής υλοποίηση της πρόσφατης δράσης «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας 45.000 άνεργων νέων έως 29 ετών», μετά και την έκδοση, σήμερα, των αποτελεσμάτων της δεύτερης φάσης για 10.000 νέους στον τουριστικό τομέα.

Σημειώνεται ότι η πρώτη παρέμβαση της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 θα αφορά επιπλέον 75.000 άνεργους νέους στις αρχές του 2014, με αποτέλεσμα η συνολική δράση για 120.000 θέσεις εργασίας να αποτελεί τη μεγαλύτερη παρέμβαση για νέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξασφαλίσθηκε η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και για το έτος 2013-2014, με ανακατανομή πόρων από άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα.

​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top