Για περιορισμό του δικαιώματος των διαδηλώσεων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορεί την κυβέρνηση για «αντιδημοκρατική εκτροπή»

«Ο περιορισμός του δικαιώματος των διαδηλώσεων αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της αντιδημοκρατικής εκτροπής» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «μόνο αυταρχικά καθεστώτα επιχειρούν τη φαλκίδευση των βασικών πολιτικών δικαιωμάτων». Αφορμή η σημερινή συνάντηση​ του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, κατά την οποία ο υπουργός έθεσε το ζήτημα της μη παρακώλυσης της κυκλοφορίας όταν οι συγκεντρώσεις είναι μικρές και συμμετέχουν σε αυτές λιγότερα από 200 άτομα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί επίσης την τρικομματική κυβέρνηση ότι έχει βάλει σε κίνηση ένα μεθοδικό σχέδιο για να γκρεμίσει όλες τις θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες.

«Μετά την de facto απαγόρευση των απεργιών και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μετά την επιβολή αστυνομικής κατοχής στην Ιερισσό και τις μεσαιωνικές προφυλακίσεις στα αστυνομικά τμήματα, τώρα ήρθε η σειρά των διαδηλώσεων» αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Αντί η κυβέρνηση του Μνημονίου, συνεχίζει, να βάλει τέλος στη μνημονιακή λαίλαπα που καταστρέφει την κοινωνία και γεννάει τις αντιδράσεις των πολιτών, επιχειρεί να επιβάλει τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης του φρονήματος.

Όσο για τον τουρισμό, καλύτερα να μη μιλάνε όσοι έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε πόλη της εξαθλίωσης και επιμένουν να διατηρούν τον αστρονομικό ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης. Ο τουρισμός απειλείται από το Μνημόνιο, όχι από τις δημοκρατικές ελευθερίες» καταλήγει».

​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top