Κομισιόν: Αφήνει ανοικτό το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων

Μπαρνιέ σε Χουντή: «Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω»

Κομισιόν: Αφήνει ανοικτό το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων

Έκπληξη προκάλεσε η απάντηση του Γάλλου Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή για το ενδεχόμενο κουρέματος στις καταθέσεις.

Ο κ. Χουντής ρώτησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί από τώρα η Οδηγία για το κούρεμα των καταθέσεων,σε περίπτωση που η αύξηση του όγκου των κόκκινων δανείων συνεχιστεί: «Όπως γνωρίζετε, πάρα πολύ καλά, υπάρχει μια εντεινόμενη ύφεση στην Ελλάδα, με συνεπακόλουθο, με αποτέλεσμα δηλαδή, να αυξάνεται ο όγκος και ο αριθμός των επισφαλών δανείων, των «κόκκινων» δανείων. Σε περίπτωση που ξεφύγει αυτή η κατάσταση με συνεχιζόμενη την αύξηση του όγκου των κόκκινων δανείων, τι μπορεί να γίνει, ποιος μηχανισμός θα κινητοποιηθεί; Θα εφαρμοστεί η Οδηγία από τώρα σε σχέση με το κούρεμα των καταθέσεων;».

Η απάντηση του Μπαρνιέ ήταν… «δεν ξέρω τι να απαντήσω», αφήνοντας ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

«Εγώ ως Επίτροπος υπεύθυνος για τη ρύθμιση του δημοσιονομικού και χρηματοπιστωτικού τομέα, δεν ξέρω τι να σας απαντήσω, γιατί τα κείμενα που ετοιμάζουμε απαιτούν το καθένα πολύ καιρό, πάνω από χρόνο για να εγκριθούν και να εφαρμοστούν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top