Βενιζέλος: Ανασχηματισμό και γρήγορα!

«Η ΝΔ να σκεφθεί τι θα γίνει εάν καταψηφιστεί το νομοσχέδιο στη Βουλή»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που υπήρξε διαφωνία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών» ξεκαθάρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην εκπομπή ΝΕΤ Week μετά τη χθεσινή συνάντηση των 3 αρχηγών που κατέληξε σε μια ακόμη διαφωνία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την έκπληξη του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα η ΝΔ: «Η κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, περνά μια κρίση. Το αντιρατσιστικό είναι ένα παράδειγμα ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με μεγάλο κόπο και πολλές φορές πρέπει να εξηγούνται τα αυτονόητα».
Ο ίδιος εκτίμησε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί από ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ και ίσως από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ προειδοποίησε τη ΝΔ «να σκεφτεί τι θα γίνει αν η πρόταση αυτή καταψηφιστεί από τη Βουλή». Παράλληλα, υποστήριξε ότι η στάση της Συγγρού οφείλεται στο ότι επιθυμεί «να έχει επικοινωνία με ένα ακροατήριο που κινείται στις παρυφές μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής ή ΝΔ και ΑΝΕΛ».
Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε δυσαρέσκεια για «άνιση κατανομή βάρους και οφέλους μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων», ενώ πρόσθεσε πως χρειάζεται «να φύγουμε από το στενό μνημόνιο και με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης να αγκαλιάσουμε όλη τη χώρα», χαρακ��ηρίζοντας πλαστό το δίλημμα «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αναγκαιότητα επίσπευσης του ανασχηματισμού ενόψει και της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ για τη μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με πολιτικά στελέχη στο υπάρχον υπουργικό συμβούλιο σημείωσε: «Μετά την ήττα δεν ήθελα να εμφανιστεί ότι υπάρχει μια ομάδα που έχει στραμμένα τα βλέμματά της μόνο στην εξουσία». Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε και πάλι τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι υπήρχε μια αμέριμνη διαχείριση «όπως υπήρχε και σε όλα τα κόμματα, αλλά και στη χώρα», ενώ δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα ��ε τον πρώην πρωθυπουργό: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Γιώργο Παπανδρέου».
Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «οργάνωσε με πρακτόρικο τρόπο μια πολιτική συνωμοσία».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top