Ξέσπασε «πόλεμος» για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ-Άγνοια δηλώνει ο Σίμος Κεδίκογλου

Ξεκίνησαν οι πολιτικές κόντρες-Τι λένε τα κόμματα για το δημοσίευμα

Ξέσπασε «πόλεμος» για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ-Άγνοια δηλώνει ο Σίμος Κεδίκογλου

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει με αφορμή το δημοσίευμα της «Real News», που θέλει την ΕΡΤ να κλείνει, και να απολύονται 2.000 εργαζόμενοι, για να ξανανοίξει εκ νέου, αλλά αυτή τη φορά με διαφορετικό όνομα και μείον 2.000 υπαλλήλους.

ΑΓΝΟΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:

Την ίδια στιγμή που έχει προκληθεί σάλος με το δημοσίευμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, δηλώνει άγνοια στο vima.

Χαρακτηριστικό δε, είναι πως πριν λίγο διάστημα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Γκίκας Μάναλης, είχε δηλώσει κατηγορηματικά σε δημοσιογράφους, πως «δεν ήρθα για να κλείσω την ΕΡΤ».

Μετά τον άγριο καυγά Αργύρη Ντινόπουλου-Νίκου Χατζηνικολάου με τον πρώτο να επιτίθεται στο δημοσιογράφο για το δημοσίευμα, θέση τώρα παίρνουν και τα κόμματα με ανακοινώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: «Πρόκειται για πολιτικό έγκλημα-πρόκληση»:

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, εδώ και καιρό, υλοποιεί ένα σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ και παράλληλης μετατροπής της σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο μέσο χωρίς την παραμικρή ανεξαρτησία στη λειτουργία της.

Αφού πρ��ηγουμένως μείωσαν μισθούς, απέλυσαν συμβασιούχους, την ίδια στιγμή που προσελάμβαναν συμβούλους με παχυλούς μισθούς, τώρα φλερτάρουν με την ιδέα του ξαφνικού θανάτου της δημόσιας ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα πολιτικό έγκλημα-πρόκληση απέναντι στον έλληνα φορολογούμενο, που πληρώνει για να έχει αντικειμενική, πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί εμπόδιο σε αυτή την πορεία κατάρρευσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα θα αγωνισθεί για την αναβάθμισή της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο της» ανέφερε στην ανακοίνωση του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

ΚΚΕ: «Να πάρει επίσημη θέση η κυβέρνηση»:

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ και περικοπές στο προσωπικό της. Το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση».

Τέλος, ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήλων» Τέρενς Κουίκ, δήλωσε για το θέμα:

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οφείλει να δώσει διευκρινίσεις για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απορρίπτουμε κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο. Απεναντίας, ζητάμε οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο στην αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της στα πλαίσια του απόλυτου πλουραλισμού».​​​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top