Αυτοί είναι οι πιστολέρο της Βουλής! Οι 60 βουλευτές που έχουν άδεια οπλοφορίας

Η ΝΔ πρώτη δύναμη σε αριθμό βουλευτών που οπλοφορούν

Αυτοί είναι οι πιστολέρο της Βουλής! Οι 60 βουλευτές που έχουν άδεια οπλοφορίας

Τους 60 φτάνουν οι βουλευτές οι οποίοι έχουν ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται και έχουν βγάλει άδεια οπλοφορίας. Από αυτές τις άδειες, οι 51 έχουν εκδοθεί στην Αθήνα, ενώ οι υπόλοιπες 9 από τις αρχές ασφαλείας άλλων πόλεων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, «πρώτη δύναμη» σε αριθμό βουλευτών που έχουν άδεια οπλοφορίας έρχεται η ΝΔ, με δεύτερη τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελευταίος στη σχετική λίστα.

Πιο συγκεκριμένα, και σε ό,τι έχει να κάνει με τις άδειες που έχουν δοθεί από την Αθήνα, έχουν εκδοθεί άδειες οπλοφορίας σε 25 βουλευτές της ΝΔ, σε 14 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, σε 5 του ��ΚΕ, σε 2 του ΠΑΣΟΚ, σε 2 των ΑΝ.ΕΛ. και σε 1 του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε εκκρεμότητα (υπό έκδοση) βρίσκονται δύο ακόμη άδειες.


Πρώτοι στην οπλοφορία έρχονται οι βουλευτές της Κρήτης. Σημειώνεται ότι οι βουλευτές που κατέχουν άδεια οπλοφορίας δεν διώκονται ποινικά για αδικήματα περί όπλου σε βαθμό πλημμελήματος, όπως για παράδειγμα εάν πυροβολήσουν για εκφοβισμό, ή αν πυροβολήσουν ασκόπως σε μία γιορτή.

Αναλυτικά τα ονόματα όσων έχουν άδεια κυκλοφορίας:

image.jpg



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top