Το π��ρισμα-καταπέλτης που «καίει» τον Παπακωνσταντίνου

Λίστα Λαγκαρντ: Οι ξαδέλφες του "ξέχασαν" να δηλώσουν 2,5 εκατ. ευρώ

Το πόρισμα-καταπέλτης που «καίει» τον Παπακωνσταντίνου

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του ΣΔΟΕ για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των τριών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που είχαν σβηστεί από την λίστα Λαγκάρντ, αλλά και η διασταύρωση με τις φορολογικές τους δηλώσεις τα τελευταία δέκα χρόνια.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ ξεπερνά τις 100 σελίδες και διαβιβάστηκε στις αρχές της εβδομάδας στον απερχόμενο οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, πριν παραδοθεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που μελετά την υπόθεση.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες το πόρισμα «καίει» τις ξαδέρφες του πρώην υπουργού και τους συζύγους τους, καθώς καταγράφει ποσά περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που δεν δηλώθηκαν στην εφορία από τα δύο ζευγάρια.

Έτσι στοιχειοθετείται το κακούργημα της φοροδιαφυγής άνω των 150.000 ευρώ και θα διερευνηθεί αυτό του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η κατηγορία που αντιμετωπίζει τώρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου για παράβαση καθήκοντος και νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος μπορεί να μετατραπεί σε κακουργηματική.

Νομικοί σημείωσαν επίσης ότι εάν για μόνο τρία πρόσωπα της λίστας το ύψος της φοροδιαφυγής είναι 2,5 εκατ. ευρώ, τότε από τα 2.062 που περιλαμβάνονται σε αυτή, τα έσοδα που ενδεχομένως έχασε το Δημόσιο είναι πολύ μεγάλα με ευθύνη του κ. Παπακωνσταντίνου που δεν προχώρησε στον έλεγχο.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top