Προγράμματα για 75.000 θέσεις εργασίας προανήγγειλε ο διοικητής του ΟΑΕΔ

Και ο Βρούτσης έκανε δηλώσεις για προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας

Προγράμματα για 75.000 θέσεις εργασίας προανήγγειλε ο διοικητής του ΟΑΕΔ
Προγράμματα για 75.000 θέσεις εργασίας για νέους, το 2014, αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θοδωρής Αμπατζόγλου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν μέτρα τόσο για τα προγράμματα της Εργατικής Κατοικίας που έχουν παγώσει όσο και για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού τα οποία ξεκινούν και πάλι.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης για τη στήριξη 400.000 οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, ο κ. Αμπατζόγλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά θα εφαρμοστεί.

Να σημειωθεί ότι στο θέμα αυτό παρενέβη ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Λάζλο Αντορ, απευθύνοντας σύσταση προς τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν ώστε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προχωρήσει η χρηματοδότηση του προγράμματος.

Στα προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας εντός του 2014 αναφέρθηκε το Σάββατο και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «με το άνοιγμα της νέας προγραμματικής περιόδου, από τη πρώτη Ιανουαρίου 2014, θα ανοίξουν 70.000 θέσεις εργασίας για τους νέους».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, πρόκειται για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης, αποτελούμενα από έναν μήνα εκπαίδευσης και 4 μήνες πρακτικής εργασίας.

Η διαφορά με προηγούμενα προγράμματα όπως τόνισε ο υπουργός, είναι ότι με την ολοκλήρωση του πενταμήνου, όσοι επιθυμούν επιστροφή στο πρόγραμμα ανεργίας του ΟΑΕΔ θα μπορούν να το κάνουν. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top