Μαρκογιαννάκης: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας κλήτευσης του πρέσβη Χαλαστάνη

Τον "καρφώνει" και λέει πως «μας τα είπε διαφορετικά»

Μαρκογιαννάκης: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας κλήτευσης του πρέσβη Χαλαστάνη

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας κλήτευσης του πρέσβη Χαλαστάνη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από το έγγραφο που εστάλη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ, δήλωσε πως:

«Υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά στη διαδικασία η οποία τηρήθηκε από την πρεσβεία, που όταν κατέθεσε ο κ. πρέσβης μας τα είπε διαφορετικά. Γι' αυτό το λόγο και στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί το ενδεχόμενο κλήτευσης και πάλι του κ. πρέσβη».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το έγγραφο που εστάλη στις 15 Μαϊου από το Γαλλικό Υπ. Οικονομικών, εξήγησε πως αποδεικνύει τρία πράγματα:

«Πρώτον, κατέρρευσε ο μύθος ότι η επιτροπή και ο πρόεδρος της κάνει ό,τι μπορεί για να μη φανεί ότι πράγματι το έγγραφο αυτό δεν ήρθε διά της ελληνικής πρεσβείας στη Γαλλία αλλά από τις μυστικές υπηρεσίες. Δεύτερον, η διαδικασία που τηρήθηκε δεν ήταν αυτή την οποία μας έλεγε ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλ. ότι το πήραμε χέρι με χέρι και εν κρυπτώ. Έγινε μια κανονική τυπική διαδικασία επίσημα. Τρίτον, το έγγραφο λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς λόγους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top