Γίνεται του… TAXISNET! Αλαλούμ με τις φορολογικές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων

Ουρές στις εφορίες-Αγανακτισμένοι οι πολίτες

Γίνεται του… TAXISNET! Αλαλούμ με τις φορολογικές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων

Του… TAXISNET γίνεται από χθες, μιας και άνοιξε την Παρασκευή, λίγο μετά τις 04:00 το απόγευμα, η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Ωστόσο, από πρακτικής πλευράς το σύστημα δεν λειτούργησε, αφού ελάχιστοι φορολογούμενοι είναι αυτοί που τελικά έχουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να υποβάλλουν άμεσα τις δηλώσεις τους.

Αυτό συμβαίνει γιατί:

Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που από φέτος θα πρέπει για πρώτη φορά να υποβάλλουν δήλωση μέσω ίντερνετ, αδυνατούν να το κάνουν καθώς δεν έχουν καμία εξοικείωση με το διαδίκτυο και το βλέπουν σαν Γολγοθά. Έτσι αναγκάζονται αγανακτισμένοι, είτε να πληρώσουν φοροτεχνικό, είτε να μάθουν να σερφάρουν.

Από την άλλη, εκατομμύρια μισθωτοί- συνταξιούχοι δεν έχουν λάβει ακόμα τις βεβαιώσεις για τις αποδοχές του 2012. Χωρίς αυτές, ΔΕΝ μπορούν να συμπληρώσουν τις φορολογικές δηλώσεις.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, οι αναλυτικές οδηγίες του ΥΠΟΙΚ για τη σωστή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων, ΔΕΝ έχουν ακόμα εκδοθεί.

ΠΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΡΑΠΤΩΣ:

  • Όταν αφορούν φορολογούμενους που έχουν αποβιώσει.
  • Όταν υπάρχει αποδεδειγμένη τεχνική αδυναμία μη αντιμετωπίσιμη.
  • Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν κρίνεται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΥΟ ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής δήλωσης ηλεκτρονικά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω; Να καθυστερήσει σημαντικά η υποβολή και εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι φορολογούμενοι να κληθούν να καταβάλλουν τους φόρους είτε σε δυο δόσεις, είτε εφάπαξ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO​​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top