Α. Παπαδόπουλος: περισσότερες σήμερα οι πιθανότητες για έξοδο από το ευρώ παρά για παραμονή!

Προειδοποιεί για πλήρες τέλμα μέσα στην επόμενη τριετία

Α. Παπαδόπουλος: περισσότερες σήμερα  οι πιθανότητες για έξοδο από το ευρώ παρά για παραμονή!
«Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να αχθεί (η χώρα) μόνη της εκτός της ευρωζώνης είναι πολύ μεγαλύτερες από την παραμονή της» προειδοποιεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά προσθέτει ότι πεποίθησή του είναι ότι «το πρόγραμμα οικονομικής και λειτουργικής ανάταξης, που συγκρότησε κ��ι επέβαλε ο τριμερής Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος, σε συνδυασμό με την απουσία εθνικής αυτενέργειας, την οδηγεί, παρά τα κύματα εισαγόμενης και εδωδίμως καλλιεργούμενης εσχάτως αισιοδοξίας, σε 'πλήρες τέλμα' εντός της επόμενης τριετίας».

Πάντως, ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι παρά τη ρητορική ότι η χώρα δεν θα εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη. «Η Ελλάδα ή θα αποφασίσει τώρα την οριστική διάσωσή της και την αξιοπρεπή παραμονή της στο ευρώ ή θα οδηγηθεί μέσα στην επόμενη τριετία έξω από αυτό. Ο χρόνος όμως που έχει στη διάθεσή της για να το αποφασίσει εξαντλείται. Η “Μεγάλη Απόφαση” πρέπει να ληφθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς βραδύτητα, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Η χώρα δεν μπορεί να 'σταφιδιάζει' άπραγη και επί ματαίω μέσα σε αδιέξοδες προοπτικές. Ούτε να “σαπίζει” από την ανημπόρια για εθνικές πρωτοβουλίες» επισημαίνει.

​​
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top