Διαμαντοπούλου: Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και ανοίγει… εξαγωγική επιχείρηση!

«Έχω ανάγκη να ταπεινωθώ»

Την αποχώρηση της από το ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Άλλη Όψη» της ΝΕΤ με τον Μανώλη Κοττάκη.

«Από το καλοκαίρι δε συμμετείχα σε καμία διαδικασία του ΠΑΣΟΚ και δε συμμετέχω. Θεωρώ ότι ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει πολύ μεγάλη αδυναμία επανεκκίνησης. Είναι πολλά τα ζητήματα. Είναι το τεράστιο θέμα του ηθικού προβλήματος με όλα όσα συμβαίνουν, είναι και ο τρόπος χειρισμού πολλών θεμάτων. Δεν υποστηρίχθηκαν το έργο και οι μεταρρυθμίσεις που θα του έδιναν μ��α ταυτότητα με αποτέλεσμα σήμερα να στηρίζει μεταρρυθμίσεις χωρίς να υποστηρίζει τις δικές του. Τώρα είμαι όπως εκατομμύρια άνθρωποι που εκφράστηκαν από το ΠΑΣΟΚ για 40 χρόνια αλλά δεν μπορούν να εκφραστούν σήμερα από αυτό» δήλωσε χαρακτηριστι��ά η πρώην υπουργός, τονίζοντας ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον το ΠΑΣΟΚ και βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες με τη συμμετοχή και της ίδιας για την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού.

Η κα Διαμαντοπούλου προκάλεσε αίσθηση με την τοποθέτησή της πως πρέπει να φύγει η τρόικα καθώς ήταν εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου που… έφερε την τρόικα: «Τρόικα τέλος. Με ενοχλεί η εικόνα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών να συνδιαλέγονται με υψηλόμισθους υπαλλήλους. Γνωρίζουμε πώς να κάνουμε πολιτική και δεν την χρειαζόμαστε. Η χώρα θα τηρεί τις υποχρεώσεις και οι υπουργοί της γιατί έτσι πρέπει, δεν θα ελέγχει τους υπουργούς κανένας υπάλληλος της τρόικας».

Η πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ της υποτίμησης του ευρώ κάνοντας λόγο για ευρωπαϊκό οικοδόμημα που πρέπει να λειτουργήσει με άλλους όρους «και με ένα όχι τόσο σκληρό νόμισμα όσο είναι σήμερα».

Η ίδια, τόνισε ότι έχουν καταργηθεί οι διαχωριστικές γραμμές και πως η κρίση «ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, αυτό που στην Ελλάδα λέμε Κεντροαριστερά». Παράλληλα, αναγνώρισε την σημερινή πρ��σπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι «έχει δημιουργήσει ένα αρραγές μέτωπο», ωστόσο υπογράμμισε πως «αν ακούγαμε τότε την αντιπολίτευση, θα είχαμε την τύχη της Κύπρου».

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι ανοίγει εξαγωγική επιχείρηση, ενώ άσκησε κριτική στον εαυτό της παραδεχόμενη ότι «κούνησα το δάκτυλο στην κοινωνία και έχω ανάγκη τώρα την ταπείνωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top