Έκανε την αρχή το ΠΑΣΟΚ: Επιστολή σε Μεϊμαράκη για απαγόρευση οπλοφορίας στη Βουλή

Προτείνει τροποποίηση του σχετικού Κανονισμού ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης

Έκανε την αρχή το ΠΑΣΟΚ.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με την οποία υπογραμμίζει ότι στηρίζει την απόφαση για πλήρη απαγόρευση της οπλοφορίας στη Βουλή.

Μάλιστα, ο κ. Μανιάτης προτείνει και μια τροποποίηση του σχετικού κανονισμού.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

σε συνέχεια του πρόσφατου δημόσιου διαλόγου για την απαγόρευση οπλοφορίας των Βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου, καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την εφαρμογή της ανωτέρω απαγόρευσης, σας γνωστοποιώ εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι στηρίζουμε απόλυτα την πλήρη απαγόρευση οπλοφορίας από Βουλευτές και Υπουργούς εντός της Βουλής.

Προκειμένου να βοηθήσουμε στην υλοποίηση της παραπάνω απόφασης, προτείνουμε να υπάρξει τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής και στο άρθρο 75 του Κανονισμού να προστεθεί νέα παράγραφος 4 ως εξής:

Άρθρο 75, παρ.4

Οι βουλευτές και οι Υπουργοί δεν επιτρέπεται να οπλοφορούν εντός τη�� Βουλής. Όσοι εξ αυτών δύναται να οπλοφορούν, μετά από άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής, υποχρεούνται να παραδίδουν το όπλο τους στον αρμόδιο Αξιωματικό της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής. Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής ορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης αυτής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top