Στουρνάρας: Χρειάζεται υπομονή, ανάπτυξη από το 2014

«Νέα μέτρα μείωσης του χρέους μόλις πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα»

Στουρνάρας: Χρειάζεται υπομονή, ανάπτυξη από το 2014

Αισιόδοξος πως «θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα μείωσης του δημοσίου χρέους, αρκεί να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα» εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδος με τίτλο «The crisis in the Euro-Area».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς και συνέστησε υπομονή διευκρινίζοντας ότι «η ανάκαμψη αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά»

Όπως διευκρίνισε ο κ. Στουρνάρας, η Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο του 2013 είχε πρωτογενές έλλειμμα 306 εκ. ευρώ «σε αντίθεση με την αντίστοιχη περίοδο το 2012 που σημειώναμε έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός το Μάρτιο ήταν αρνητικός για πρώτη φορά μετά το 1968, αυξήθηκαν οι εξαγωγές, τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας έπεσαν στο κατώτατο σημείο από το 2010 και πως η τιμή του 10ετούς ομολόγου που πέρσι το Μάιο ήταν μόλις 0,14 ευρώ, ανέβηκε σήμερα στα 0,65 ευρώ.

Ο ίδιος, εξήγησε ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει στόχο «όχι μόνο να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά και να αλλάξει τη χώρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top