«Άκη βάλε ωτοασπίδες, πάρε και σταυρόλεξα και έλα στο δικαστήριο»

Η αποστομωτική απάντηση του Εισαγγελέα στην αποχώρηση του Τσοχατζόπουλου

«Άκη βάλε ωτοασπίδες, πάρε και σταυρόλεξα και έλα στο δικαστήριο»
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έκανε σήμερα πράξη τη χθεσινή «απειλή» του προς το δικαστήριο! Ο πρώην υπουργός, που μαζί με 18 ακόμη άτομα δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας για τις μίζες από τα εξοπλιστικά και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω offshore εταιριών, ξεκαθάρισε πως ΔΕΝ θα επιστρέψει στο δικαστήριο αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα του, να κληθούν για κατάθεση τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ!

H απάντηση ωστόσο της έδρας του δικαστηρίου δεν ήταν αυτή που ο πρώην υπουργός θα περίμενε, καθώς ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος τον κάλεσε να παρίσταται στη δίκη έστω και με…. ωτοασπίδες!

«Είναι δικαίωμά του να αποχωρήσει. Αλλά ο κατηγορούμενος υποχρεούται να παραμείνει και να ακούσει τους μάρτυρες, την πολιτική αγωγή, έστω και εάν βάλει ωτοασπίδες στα αυτιά του, έστω και εάν λύνει σταυρόλεξα, είναι απαραίτητη η παρουσία του εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά της η τακτική εισαγγελέας κ. Αδειλίνη αν και είπε ότι είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου να αποχωρήσει από τη διαδικασία, ωστόσο επεσήμανε ότι αντικείμενο της υπόθεσης είναι ένα σκάνδαλο διαφθοράς και έτσι ο κόσμος «θα περίμενε από τον υπουργό του να στηθεί απέναντι στο δικαστήριο και να αντικρούσει τις κατηγορίες και να πει πως είναι αθώος».

Λίγα λόγια με πολύ νόημα ξεστόμισε και ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χρήστος Κατσιάνης, σχολιάζοντας την απόφαση του κ.Τσοχατζόπουλου να αποχωρήσει.

«Επισημαίνω αυτό είναι ένα ποινικό δικαστήριο και εδώ μας ενδιαφέρουν μόνο τα ποινικά στοιχεία αυτής της απόφασης. Είμαστε μόλις στον πρώτο μάρτυρα. Αφήστε να γίνει η διαδικασία και θα τα δούμε. Δεν υπάρχουν εδώ σκιές. Όποιος είναι αθώος θα πάει στο καλό και όποιος είναι ένοχος θα πληρώσει το τίμημα» τόνισε.

Βίντεο mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top