Το είπε και το έκανε ο Άκης! Αποχώρησε από το δικαστήριο ο πρώην υπουργός!

Οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα του για την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ

​Αποχωρεί από το δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά από διαβουλεύσεις με τους δικηγόρους του! Ο λόγος της αποχώρησης του είναι γιατί το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του πρώην υπουργού για την άμεση κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ, μεταξύ αυτών και του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, για να καταθέσουν.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, κυρίας Γεωργίας Αδειλίνη, αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν προκύψει ανάγκη αργότερα, να κληθεί τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου.

«Έχουμε το "μαύρο κουτί" της υπόθεσης και πάμε στα υπολείμματα», είχε επιχειρηματολογήσει, αναφερόμενος στην σημασία της εξέτασης των μελών του ΚΥΣΕΑ για την τύχη των κατηγορουμένων, ο συνήγορος του πρώην υπουργού Λεωνίδας Κοτσαλής.

«Καταλαβαίνω τη δυσκολία σας να καλέσετε έναν πρώην πρωθυπουργό», τόνισε προς το δικαστήρ��ο ο έτερος συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος. «Ο κόσμος όμως ρωτάει, γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται, γιατί το δικαστήριο δεν τους καλεί;» σχολίασε.

Την ίδια στάση, της επιφύλαξης, επέλεξε το δικαστήριο και απέναντι στην ένσταση που υπέβαλε ο συνήγορος του Γιώργου Σαχπατζίδη, Γιάννης Ηρειώτης, να μη ληφθούν υπόψη τα νέα έγγραφα που προσκομίζει η εισαγγελέας σε αυτή τη φάση και βρίσκονται εκτός δικογραφίας.

Είχε προηγηθεί η έντονη διαμαρτυρία του κ. Ηρειώτη, για το γεγονός ότι κάποια από αυτά φέρουν σφραγίδα 2010, τρία χρόνια πριν δηλαδή. Δεν μπορεί να τα στέλνει τώρα, διαμαρτυρήθηκε για τον ανακριτή, επαναφέροντας τα περί σκοπιμότητας.

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top