Έγγραφο-«φωτιά» του Υπουργείου Εσωτερικών για απολύσεις στους Δήμους

28.000 υπάλληλοι «κινδυνεύουν» με απόλυση ή διαθεσιμότητα-Μάθετε ποιοι

Απογραφή-εξπρές με καταληκτική ημερομηνία τις 31 Μαϊου έχει ζητήσει το Υπουργείο Εσωτερικών από τους Δήμους, με απώτερο σκοπό, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων.

Στο έγγραφο-«φωτιά» του Υπουργείου, ζητείται άμεσα από τους Δημάρχους, να καταγράψουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία των υπαλλήλων.

eggrafo-fwtia.jpg

Ποια είναι αυτά;

  • H επωνυμία του φορέα
  • Η νομική μορφή του φορέα
  • Ένα είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου
  • Αναλυτική παρουσίαση του απασχολούμενου προσωπικού.

Παράλληλα, θα πρέπει στον πίνακα να περιλαμβάνεται:

Η καταγραφή των μονίμων υπαλλήλων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (Πανεπιστήμιο, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης).

Η καταγραφή εργαζομένων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου.

Παράλληλα, ο Δήμος στα στοιχεία που θα προσκομίσει, θα πρέπει να είναι και το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει, κάτι το οποίο αποτελεί βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των οργανισμών που θα τεθούν σε καθεστώς συγχώνευσης ή κατάργησης.

Στόχος, είναι να γίνει μια νέα απογραφή προσωπικού, μέσω της οποίας θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, από το οποίο θα «βρεθούν» και οι υπάλληλοι οι οποίοι είτε θα απολυθούν, είτε θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σε «κίνδυνο» βρίσκονται συνολικά 28.000 δημόσιοι υπάλληλοι μιας και σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δήμοι εποπτεύουν περισσότερα από 1.000 νομικά πρόσωπα σε όλη την επικράτεια και απασχολούν περισσότερους από 28.000 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 10.000 στις δημοτικές επιχειρήσεις, και οι 8.000 σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top