Πρόσκληση Παπούλια στον Πούτιν για επίσκεψη στην Ελλάδα μετέφερε ο Παναγιωτόπουλος

Συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας

Συνάντηση διάρκειας 40 λεπτών είχε σήμερα στη Μόσχα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας κ. Σεργκέι Σοϊγκού. Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξουσιοδοτημένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επέδωσε στον κ. Σοϊγκού επιστολή του κ. Παπούλια προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία περιέχει πρόσκληση του Έλληνα Προέδρου προς τον Ρώσο ομόλογό του για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Ρωσική πρωτεύουσα με πρωτοβουλία και με διοργανωτή το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στη Διεθνή Διάσκεψη λαμβάνουν μέρος Υπουργοί Άμυνας από διάφορες Κυβερνήσεις, αλλά και από χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο Έλληνας Υπουργός μίλησε το απόγευμα στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια με θέμα: «Προκλήσεις ασφαλείας στη Μεσόγειο», αναφερόμενος διεξοδικά στους κινδύνους που προκύπτουν στη λεκάνη της Μεσογείου από τις ραγδαίες ανατροπές που συντελούνται στις χώρες της περιοχής.

Κατά τη συνάντησή του -σε διμερές επίπεδο- με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας κ. Σοϊγκού, ο κ. Παναγιωτόπουλος συζήτησε μεταξύ των άλλων όλα τα θέματα Αμυντικής συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αλλά και στη Βόρειο Αφρική, με ισχυρούς καταλύτες –μεταξύ των άλλων- τις ανατροπές στη Συρία, στη Λιβύη κ.λ.π.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σοϊγκού, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης αυτής είχα την ευκαιρία να έχω μια συνάντηση σε διμερές επίπεδο με τον συνάδελφό μου τον κ. Σοϊγκού κα��ά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τα θέματα αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας.

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα είναι μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και είναι συνεπής σε αυτό αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να αναπτύσσουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας και με άλλες χώρες, όπως η Ρωσική Ομοσπονδία, με το λαό της οποίας μας συνδέουν κοινές ιστορικές παραδόσεις, που έχουν και σημεία αναφοράς στις κοινές Ορθόδοξες Χριστιανικές αξίες».

.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top