Βαδίζοντας στα χνάρια του Στρος Καν: Κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ΔΝΤ η Λαγκάρντ

Κατέθεσε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Μπερνάρ Ταπί

Βαδίζοντας στα χνάρια του Στρος Καν: Κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ΔΝΤ η Λαγκάρντ

Στα χνάρια του Στρος Καν κινδυνεύει να βαδίσει η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο Ταπί την περίοδο που η ίδια ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ παρουσιάσθηκε σήμερα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το γαλλικό κράτος επέλεξε να προσφύγει σε ιδιωτική διαιτησία στην υπόθεση Μπερνάρ Ταπί, κάτι που οδήγησε στην καταβολή 400 εκ. ευρ�� στον Γάλλο επιχειρηματία.

Η Λαγκάρντ παρουσιάσθηκε χαμογελαστή στο δικαστήριο δείχνοντας να μην έχει άγχος, ενώ υποστήριξε ότι επέλεξε την καλύτερη λύση για το συγκεκριμένο θέμα.

Η ακροαματική διαδικασία είναι πιθανόν να καταλήξει είτε στην απαγγελία κατηγοριών εναντίον της, είτε στην ένταξή της στο καθεστώς του ειδικού μάρτυρα.

Η υπόθεση έχει τις απαρχές της το 1993 όταν ο Ταπί πούλησε στην Credit Lyonnais το μερίδιο του από την Adidas. Η γαλλική τράπεζα το μεταπώλησε μετά από μικρό χρονικό διάστημα για πολύ υψηλότερο τίμημα και ο Γάλλος επιχειρηματίας κατήγγειλε εξαπάτησή του.

Επί Προεδρίας Σαρκοζί, η Κριστίν Λαγκάρντ προχώρησε σε διευθέτηση του θέματος μέσω διαιτησίας η οποία κατέληξε στην καταβολή του ποσού των 400 εκ. ευρώ, το οποίο σίγουρα θα ήταν μικρότερο εάν η διαφορά επιλυόταν από τα δικαστήρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top