Επείγον μήνυμα του ΥΠΟΙΚ σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρηματίες

Διαψεύδουν και σήμερα τα περι αλλαγής της φορολογίας-Τι ΔΕΝ αλλάζει;

Επείγον μήνυμα του ΥΠΟΙΚ σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρηματίες

​Μάλλον βιαστήκαμε να χαρούμε με τις πληροφορίες που ήθελαν μισθωτούς και συνταξιούχους να μην υποβάλλουν φορολογική δήλωση το 2014!!! Το υπουργείο οικονομικών με μια πολύ λιτή ανακοίνωση διέψευσε τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο νέο φορολογικό νόμο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως αναληθή και τα δημοσιεύματα στις 18/05/2013 που μίλαγαν για το νέο φορολογικό με αιχμή τα τεκμήρια και τις αποδείξεις !!!

Με λίγα λόγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα εξακολουθήσουν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και το 2014, ενώ ίδια θα παραμείνει και η παρακράτηση φόρου για τις ομάδες αυτές !

Επίσης, δεν αυξάνεται η προκαταβολή φόρου από το 55% στο 90% για όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις, ούτε και καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος ο οποίος επιβάλλεται με συντελεστές 1,5% και 3%, στα εισοδήματα από ακίνητα.

Παράλληλα, οποιαδήποτε εφάπαξ καταβολή ή επιμίσθιο ή παροχές σε χρήμα ή είδος ή παρόμοιες πληρωμές πέραν του μηνιαίου εισοδήματος δεν θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου με συντελεστή 42%.

Τέλος, οι αποζημιώσεις για τη λύση ή καταγγελία της εργασιακής σχέσης δεν θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Υπενθυμίζεται ότι ισχύει αφορολόγητο όριο για αποζημιώσεις έως 60.000 ευρώ. ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top