Άκης: Θέλω ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τον Σημίτη

Εάν δεν κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ σκέφτεται να αποχωρήσει από τη δίκη

Άκης: Θέλω ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τον Σημίτη

​Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 18 ατόμων για τις μίζες από τα εξοπλιστικά και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω offshore εταιριών!

Σήμερα, ο πρώην υπουργός ζήτησε μέσω ενός εκ των συνηγόρων του να έρθει άμεσα στο δικαστήριο και να καταθέσει ως μάρτυρας ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Μέσω του κ. Γιάννη Παγορόπουλου υπέβαλε αίτημα ζητώντας απάντηση «εδώ και τώρα» από το δικαστήριο για την κλήτευση, εξέταση και κατάθεση του Κώστα Σημίτη ,ο οποίος εκ της θέσεως του γνώριζε πολύ καλά και τις ανάγκες σε εξοπλιστικά προγράμματα και τα οικονομικά δεδομένα. «Ο πρώην Πρωθυπουργός θα δώσει το πραγματικό στίγμα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παγουρόπουλος.

Ο δικηγόρος του πρώην υπουργού υποστήριξε ότι η σύλληψη Τσοχατζόπουλου δεν έγινε γιατί ήταν ύποπτος φυγής, αλλά για λόγους επικοινωνιακούς, ενώ ζήτησε και διακοπή της δίκης σε περίπτωση που δε γίνει δεκτό το αίτημα για την κλίση των μελών του ΚΥΣΕΑ έτσι ώστε να επανακαθοριστεί η στρατηγική της υπεράσπισης. Μάλιστα, ο δικηγόρος του πρώην υπουργού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τη δίκη ο κ.Τσοχατζόπουλος και η υπεράσπιση!

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του πρώην Υπουργού Λεωνίδας Κότσαλης προσκόμισε αντίγραφο απόφασης γερμανικού κατηγορητηρίου που συνδέεται με την υπόθεση αυτή στο οποίο δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του κ. Τσοχατζόπουλου και ως εκ τούτου δεν έχουμε το βασικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας που αποτελεί την ουσία της υπόθεσης.

Οι εισαγγελείς δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο της εξέτασης μαρτύρων πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ, αλλά τόνισαν ότι πρέπει πρώτα να προχωρήσει η διαδικασία που βρίσκεται σε π��λύ πρώιμο στάδιο.

Από την πλευρά του μάλιστα ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι η δίκη είναι «ποινική» ,θέση με την οποία διαφώνησε η υπεράσπιση αντιτείνοντας ότι η δίκη είναι «πολιτική» και σε κάθε περίπτωση έχει έντονο πολιτικό άρωμα.

Τα αίματα άναψαν όταν διαβιβάστηκαν νέα έγγραφα στη δικογραφία με την υπεράσπιση να κάνει λόγο για «δικονομική αστοχία με τη ροή τέτοιων εγγράφων και για υπόγειες διαδρομές».

«Τις υπόγειες διαδρομές αλλού θα τις αναζητήσουμε. Άλλοι κατηγορούνται για υπόγειες διαδρομές» είπε ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου Λ.Κοτσάλης
Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top