«Δίνει στεγνά» τον Παπακωνσταντίνου ο Διώτης: Έλαβα το USB χωρίς κανένα συνοδευτικό έγγραφο!

«Μου απεκρύβη η διαδικασία που ακολουθήθηκε»

«Δίνει στεγνά» τον Παπακωνσταντίνου ο Διώτης: Έλαβα το USB χωρίς κανένα συνοδευτικό έγγραφο!

Σαφέστατες αιχμές για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αφήνει με ανακοίνωσή του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, τονίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί για την επίσημη διαδικασία μέσω της οποίας εστάλη η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα από τη Γαλλία.

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου ουδέποτε μου ανέφερε οτιδήποτε περί συνδρομής του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών και της τότε ομολόγου του κ. Κριστίν Λαγκάρντ στην υπόθεση» αναφέρει ο κ. Διώτης και συνεχίζει: «Απεκρύβη από εμένα η διαδικασία που α��ολουθήθηκε, με συνέπεια μια επίσημη διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων και εγγράφων μεταξύ κρατών να μετατραπεί σε μια άτυπη διαδικασία διακίνησης στοιχείων, χωρίς κανένα δημόσιο και επίσημο χαρακτήρα».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, εάν ο κατάλογος των ονομάτων παραδιδόταν με επίσημα έγγραφα του γαλλικού ΥΠΟΙΚ δε θα είχε κανένα λόγο να μην προχωρήσει αυτομάτως στην έρευνα και την αξιοποίησή του: «Η ανωτέρω μεταφερθείσα σε εμένα εξιστόρηση σε συνδυασμό με την απόκρυψη συγκεκριμένων γεγονότων και εγγράφων, οδήγησε στον από μέρους μου τότε σχηματισμό βεβαίας πεποίθησης ότι το υλικό είναι προϊόν αξιόποινης συμπεριφοράς και για ειδικότερους λόγους, που ήδη έχω εξηγήσει, μη αξιοποιήσιμο. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να απευθυνθώ στον τότε Διοικητή της ΕΥΠ; Έχω καταθέσει επανειλημμένα και έχω αποδείξει ότι κατευθύνθηκα εκεί, λόγω της υποτιθέμενης διαδρομής της λίστας που μου παρουσιάστηκε».

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κάνει λόγο για οργανωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής του, απαξίωσης του έργου του και αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος παρουσιάζεται από συγκεκριμένα ΜΜΕ «σκόπιμα και δόλια» ως «ανακόλουθος, αυτοαναιρούμενος και αναξιόπιστος».

Προειδοποιεί τέλος ότι «αυτοί που σήμερα, εκτός των άλλων, με χαρακτηρίζουν ‘ψεύτη’ και ‘προστάτη φοροφυγάδων’ θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top