Σουλτς: Οι Έλληνες υποφέρουν και δεκάδες δισ. βρίσκονται στην Ελβετία. Πως το εξηγούμε αυτό;

«Σεισμός η ανεργία των νέων» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Σουλτς: Οι Έλληνες υποφέρουν και δεκάδες δισ. βρίσκονται στην Ελβετία. Πως το εξηγούμε αυτό;

Με τη φοροδιαφυγή τα έβαλε ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στην Ελλάδα.

«Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες κάνουν επίπονες θυσίες, δισεκατομμύρια μεταφέρονται από την Ελλάδα σε ελβετικούς λογαριασμούς. Πως το εξηγούμε αυτό;» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος γενικά -αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή- διερωτήθηκε γιατί τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών πρέπει να πηγαίνουν σε εταιρείες που έχουν τη βάση τους σε φορολογικούς παραδείσους.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε την κατάσταση «μεγάλη κρίση αξιοπιστίας στην ΕΕ» και χαρακτήρισε «σεισμό» την ανεργία των νέων και ζήτησε την άμεση αξιοποίηση των κεφαλαίων που δόθηκαν από την ΕΕ στις χώρες μέλη. Μάλιστα, τόνισε ότι για μια οικονομία, οι νέοι άνθρωποι είναι το ίδιο σημαντικοί με τις τράπεζες.

Τέλος, ο Μάρτιν Σουλτς σημείωσε πως οι εταιρείες πρέπει να υποβάλλουν αναφορές που θα δείχνουν αναλυτικά τους φόρους που πληρώνουν και τα κέρδη που έχουν σε κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιούνται, και εκτίμησε πως «ακόμα και 500 δισ. το χρόνο να βρεθού�� από τη φοροδιαφυγή (σ.σ.: υπολογίζεται σε 1 τρισ. ευρώ συνολικά), θα μπορούσαν να λύσουν πολλά από τα Ευρωπαϊκά προβλήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top