ΤΑ ΝΕΑ: Ο Σαμαράς διόρισε Μεσσήνιο που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 μηνών σε θέση-κλειδί

Τι απαντά ο ίδιος στο δημοσίευμα

Το γύρο του διαδικτύου έκανε σήμερα ένα δημοσίευμα από την εφημερίδα τα ΝΕΑ σχετικά με το διορισμό του Μεσσήνιου Χρήστου Γιάνναρη στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας .Και αυτό γιατί σύμφωνα με την εφημερίδα ο «συμπατριώτης» του πρωθυπουργού έχει καταδικαστεί μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, για παράβαση καθήκοντος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης, για την περίοδο που διετέλεσε επικεφαλής του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου. Μάλιστα όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, η καταδικαστική απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη, αν και έχουν περάσει τρείς μήνες.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο κ. Γιάνναρης διορίστηκε στις 30 Απριλίου επικεφαλής της Επιτροπής, χωρίς να διαθέτει μεταπτυχιακό αλλά εμφανίζεται πλέον ως κάτοχος του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας.
«Πώς είναι δυνατόν να διορίζεται σε μια τόσο κρίσιμη θέση ένας καταδικασθείς έστω και πρωτοδίκως;... Αφιερώνω την περίπτωση Γιάνναρη αποκλειστικά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος έχει αφιερωθεί στο κυνήγι των επιόρκων και τον ρωτώ ευθέως αν ο νεοδιορισθείς ανήκει σε αυτή την κατηγορία» ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα!

"Ιδού τα πτυχία μου...."

Η απάντηση ωστόσο από τον ίδιο τον κ.Γιάνναρη δεν άργησε να έρθει !!! Ο Μεσσήνιος επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας εκτός του ότι παραθέτει τα πτυχία του, εξηγεί τι ακ��ιβώς έχει συμβεί με την καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου την περίοδο 2004-2007 στη θέση του Διοικητή ΔΥΠΕ Πελοποννήσου υπεβλήθη μήνυση από εργαζόμενο ιατρό, η οποία εξετάστηκε πρόσφατα πρωτοδίκως. Η πρωτόδικη απόφαση κ��ι για την οποία δεν έχει γίνει –ακόμα- γνωστό το σκεπτικό της, προήλθε μετά από τεκμηριωμένη αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας και χρονικά πολύ αργότερα από απαλλακτική διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου. Το θέμα αφορούσε δύο τρίμηνες, σύμφωνα με το νόμο μετακινήσεις (μία για κάθε έτος) Ιατρού Ουρολόγου από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης τα έτη 2006 και 2007. Η μετακίνηση έγινε νόμιμα και έγκαιρα και ήταν επιβεβλημένη για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και τη διασφάλιση του υπέρτατου δημόσιου αγαθού της υγείας. Σας διαβεβαιώνω ότι και σήμερα αν βρισκόμουν στην ίδια θέση και υπήρχε αντίστοιχη ανάγκη για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος συνανθρώπων μας, πάλι το ίδιο θα έκανα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Γ��άνναρης, τονίζοντας τέλος πως πήρε το μεταπτυχιακό του δέκα χρόνια πριν !

giannaris.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top