Μύλος η κυβέρνηση: Νέα κόντρα ΝΔ-ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό

Κουβέλης: Θα περάσει – Αθανασίου: Δεν έχει νόημα!

Μύλος η κυβέρνηση: Νέα κόντρα ΝΔ-ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό

Νέα εστία φωτιάς γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που έχει κάνει άνω-κάτω την κυβέρνηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη πως «θα περάσει στη Βουλή» αλλά και η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου που τόνισε πως «δεν έχει νόημα να ψηφιστεί ένα νομοθέτημα που επαναλαμβάνει διατάξεις».

«Το αντιρατσιστικό νομοθέτημα πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει και καμία πολιτική διελκυστίνδα δεν δικαιολογείται πάνω σε ένα τέτοιο θέμα» υποστήριξε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στο ΑΠΕ.

«Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο λόγο, τη ρατσιστική βία και πράξη, είναι και υποχρέωση της χώρας μας να βρει την παρουσία του στο θεσμικό πολιτικό μας σύστημα. Η Δημοκρατία, πέρα από την ανοχή έχει και κανόνες. Και αυτοί οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Αθανασίου: «Δεν έχει νόημα ένα νομοθέτημα που επαναλαμβάνει διατάξεις»

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας στον Σκάι ξεκαθάριζε πως «δεν έχει νόημα να ψηφιστεί ένα νομοθέτημα που επαναλαμβάνει διατάξεις» καθώς η Ελλάδα έχει το πλαίσιο κι επαρκές «οπλοστάσιο» για να «πολεμήσει» την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Ο ίδιος εξέφρασε προβληματισμό για το κατά πόσο στην υπάρχουσα μορφή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα οδηγούσε στον περιορισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας της έκφρασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top