Στον κήπο με τις αυταπάτες…. Σαμαράς και Παπούλιας

Η ανεργία και τα ταξίδια του πρωθυπουργού στο επίκεντρο

​Με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη από το έργο «Ο κήπος με τις Αυταπάτες» ο πρωθυπουργός έκανε αποτίμηση των ταξιδιών του σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια.

«Είμαστε του ολίγου και του ακριβούς», είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθεια του να μεταφέρει στον κ.Παπούλια τη στρατηγική της κυβέρνησης στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

«Πολύ καλό το ταξίδι» είπε ο κ. Παπούλιας από την πλευρά του, με τον πρωθυπουργό όχι μόνο να το επιβεβαιώνει αλλά και να ξεκαθαρίζει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια ταξίδια.

«Θα ακολουθήσουν κι άλλα γιατί πρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες και για τους Έλληνες και για την Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο γίνεται σαφές πως η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά σε χώρους που και της αρμόζουν και της αξίζουν να έχει τις σωστές επαφές» πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς, τονίζοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας .

«Η μεγάλη πληγή είναι η ανεργία και ο νους μας, οι προσπάθειές μας εκεί κατευθύνονται: στο να βρεθούν, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς

Απαντώντας στην αποστροφή του κ. Παπούλια ότι στο εξής χρειάζεται μία παρακολούθηση των συμφωνιών που υπεγράφησαν, ο Πρωθυπουργός είπε: «Ασφαλώς. Γιατί χωρίς το λεγόμενο «follow up», την παρακολούθηση δηλαδή των όσων συμφωνήθηκαν, δεν γίνεται τίποτα».

Απόσπασμα από το συγκεκριμένο έργο του Ελύτη

«Είμαι του ολίγου και του ακριβούς. Δεν υπήρξα ποτέ του τρίτου προσώπου. Τρέφομαι από το δυσ και το ευ που κατά περίσταση προσφέρω.…Όμως η εύνοια δεν είναι πάντοτε μια συγγενής που συμπίπτει να σε αγαπά. Και περνά πολύς καιρός έως ότου υπερεκχειλίσουν τα φρεάτια του νου σου• και το συμπίλημα που δημιουργείται απ’ όλων των λογιών τις κακοδαιμονίες αποξηρανθεί και το πάρει ο αέρας. Έτσι απλά• όπως ο ύπνος παίρνει ένα μικρό αγόρι πάνω στα σανά. Και με το τρίτο του αυτί τους παλμούς μιας άλλης, πιο δικής του γης, κρυφίως εγγράφει. Οπόταν, τι ωραία να τρέχει το χέρι σου πλάι σ’ ένα τοιχάκι γεμάτο λέξεις που προεξέχουν, έτσι που ν’ αρπάζεται της λαλιάς σου η αγράμπελη. Τα πάντα είναι ζήτημα μυελού οστέων της φαντασίας».

Βίντεο skai

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top