Κλονίζεται η κυβερνητική συμμαχία; Αντιρατσιστικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με… στήριξη ΣΥΡΙΖΑ!

Συνάντηση Μανιάτη με Ρουπακιώτη: Σε στηρίζουμε απόλυτα, προχώρα!

Κλονίζεται η κυβερνητική συμμαχία; Αντιρατσιστικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με… στήριξη ΣΥΡΙΖΑ!

Σε ανοικτή πληγή που ολοένα μεγαλώνει εξελίσσεται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καθώς δείχνει να διαμορφώνεται γύρω από αυτό ένα ισχυρό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ… με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η ΝΔ θέλει βελτιώσεις και αλλαγές προτού κατατεθεί στη Βουλή!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος έστειλε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή ξεκάθαρα μηνύματα για τις προθέσεις του, συναντήθηκε με τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη και επεσήμανε την πρόθεση του υπουργείου να προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι «αφορά την κοινωνία, την πολιτική μας ζωή και τη δημοκρατική μας τάξη».

Ο κ. Μανιάτης, από την πλευρά του, εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και κάλεσε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να το στηρίξουν: «Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να στηρίξουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, γιατί αφορά ένα νομοσχέδιο που προστατεύει την κοινωνία και τους πολίτες από τη βία και τον ρατσισμό». Μάλιστα, άσκησε κριτική σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν προσφέρεται για αλληλοκατηγορίες και αντιμαχίες: «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν χωρούν τεχνικά και ανιστόρητα δίπολα, όπως μερικές φορές βλέπουμε να αναπτύσσονται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Και κάπου εκεί, σφήνα στην κυβερνητική συμμαχία έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασκήσει κριτική στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται υπό την ομηρία της Χρυσής Αυγής και κάνοντας λόγο για κυβερνητική φαρσοκωμωδία: «Η ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να μένει ανοιχτή η πόρτα της γαλάζιας πολυκατοικίας στη ναζιστική συμμορία, γι' αυτό άλλωστε επιδεικνύει προκλητική ανοχή στη φασιστική βία. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατατέθηκε για να αποσυρθεί και μετά να ξανακατατεθεί, για να παραπεμφθεί εν συνεχεία στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και μετά ίσως κάπου, κάπως, κάποτε, να το ξαναδούμε... Πρόκειται για κυβερνητική φαρσοκωμωδία που αναδεικνύει το πλήρες χάος στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική λειτουργία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top