Τσίπρας σε συντ��ξιούχους: Θα σας δώσω πίσω όσα σας κόψανε!

Παρουσίασε 12 προτάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Την υπόσχεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα αποκαταστήσει σταδιακά τις συντάξεις που έχουν περικοπεί έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε κομματική συγκέντρωση συνταξιούχων, όπου παρουσίασε 12 προτάσεις για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για πάγωμα των μειώσεων και για σταδιακή αποκατάστασή τους με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ενώ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τις αποκρατικοποιήσεις υποστηρίζοντας ότι «το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας δεν συνιστά επενδύσεις»

«Πρέπει να πρωτοστατήσουμε στην συγκρότηση μιας πανελλαδικής δομής, όπου θα στηρίζει με όλους τους τρόπους τον συνταξιούχο και θα κάνει αποδοτικότερη τη δουλειά μας και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Να στήσουμε ένα δίκτυο ένα πυλώνα αλληλεγγύης και δράσης στο χώρο των συνταξιούχων» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος παρουσίασε τις 12 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος.

Κοινωνική ρήτρα στα δημόσια έργα επί του ποσοστού της αξίας του αναλαμβανόμενου έργου, το οποίο θα επιβαρύνει τον εργολήπτη

Κοινωνική ρήτρα επί της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, με ποσοστό υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης των εκάστοτε αναπροσαρμογών της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και εκτάσεων γης του δημοσίου.

Θεσμοθέτηση νέων δημοσίων πόρων για την κοινωνική ασφάλιση

Μόνιμη εισφορά επί του συνόλου των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων (θα επιβαρύνει μόνο τις τράπεζες)

Εισφορά στις χρηματιστηριακές συναλλαγές (θα επιβαρύνει τράπεζες και επενδυτές)

Ειδικό φόρο υπέρ του ασφαλιστικού αποθεματικού στα ποσά συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια, λαχεία, λόττο, προπό, καζίνο

Φόρο ανάλογου ποσοστού και για τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών

Έκτακτη φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών τ��ν επιχειρήσεων, περιλαμβανομένων και των τραπεζών.

Τμήμα των εσόδων του δημοσίου από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας να πάει στα ασφαλιστικά ταμεία

Αξιοποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Ακύρωση των πρόσφατων μειώσεων των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

Πάγωμα των μειώσεων στις συντάξεις και σταδιακή αποκατάστασή τους με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας και ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top