Παναγιωτόπουλος σε Παπούλια: «Θα μειώσουμε τη στρατιωτική γραφειοκρατία»

«Πρέπει να προσαρμοστεί στον 21ο αιώνα το στράτευμα»

Για δομές διοίκησης «που τα τελευταία χρόνια επεκτ��θηκαν περισσότερο απ’ ό,τι χρειαζόμαστε, ακριβώς μέσα από τη λογική την πελατειακή, της χαλαρότητος» έκανε λόγο ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στον Κάρολο Παπούλια στη σημερινή επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα που αφορούν τη νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων και έκανε λόγο για καταπολέμηση της στρατιωτικής γραφειοκρατίας: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να έχουμε ένα σφιχτό στράτευμα, προσαρμοσμένο στα ζητούμενα τα στρατηγικά του 21ου αιώνα, στο εθνικό αμυντικό δόγμα της χώρας, με δομές διοίκησης όσες χρειάζεται, αλλά κυρίως με έμφαση στις μάχιμες μονάδες. Και αυτό κάνουμε. Πρόκειται για μια προσπάθεια που δίνει αποτελέσματα των γενικών Επιτελείων και της διαχρονικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για να ενισχύσουμε τις μάχιμες μονάδες και να μειώσουμε τις δομές διοίκησης, αυτό που θα λέγαμε στρατιωτική γραφειοκρατία».

Ο κ. Παπούλιας ρώτησε τον κ. Παναγιωτόπουλο εάν θα υπάρξει και εξοικονόμηση δαπανών για να λάβει θετική απάντηση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ στη συνέχεια επεσήμανε στον κ. Παναγιωτόπουλος ενόψει της επίσκεψής του στη Ρωσία πως «είναι η πρώτη ��ημαντική επίσκεψη Έλληνα υπουργού στη Μόσχα ύστερα από πολύ καιρό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top