Ψάχνονται για τα όπλα στη Βουλή – Αίτημα για απαγόρευση οπλοφορίας από Πιπιλή!

Τι ισχύει - Τι απαντούν κύκλοι του προέδρου της Βουλής

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητά την απαγόρευση της οπλοφορίας εντός του Κοινοβουλίου έστειλε η Φωτεινή Πιπιλή.

«Με αφορμή την απόφαση του Προεδρείου για την απαρέγκλιτη τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε μέλη του Κοινοβουλίου που με τη συμπεριφορά τους απαξιώνουν το θεσμό της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ζητώ την πλήρη και οριστική απαγόρευση της οπλοφορίας Βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου» αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ στην επιστολή της.

Η ίδια, προσθέτει ότι «ουδείς μέσα στη Βουλή κινδυνεύει ώστε να φέρει όπλα. Αντιθέτως, με όσα ακραία σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, η Βουλή των Ελλήνων κινδυνεύει».

Όπως έγινε γνωστό από κύκλους του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, «ο πρόεδρος της Βουλής είχε επισημάνει στους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που μετέχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι ουδείς κινδυνεύει εντός της Βουλής και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να οπλοφορεί εντός του Κοινοβουλίου. Άλλωστε διαχρονικά όλοι οι πρόεδροι της Βουλής έχουν προβεί σε αντίστοιχες επισημάνσεις. Με τη σημερινή επιστολή της η κ. Πιπιλή ζητάει το αυτονόητο. Σημειωτέον πάντως ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν έχει γίνει δέκτης οποιασδήποτε ονομαστικής καταγγελίας για οπλοφορία βουλευτή εντός του κοινοβουλίου».

Τι ισχύει

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας είχε αποστείλει στη Βουλή έγγραφο για το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών.

«Η είσοδος και κίνηση των κ.κ. βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανένα περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής» διευκρίνιζε στο έγγραφό του ο κ. Δένδιας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας, με σύγχρονη τεχνική-ηλεκτρονική υποστήριξη κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισερχομένων ατόμων σε όλους τους χώρους του κοινοβουλίου».

Όσον αφορά τους επισκέπτες, αστυνομικούς, εργαζόμενους και λοιπούς συνεργάτες των βουλευτών, ο υπουργός ενημέρωνε ότι εισέρχονται στο χώρο του Κοινοβουλίου «σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου, με προϋποθέσεις και περιορισμούς που προβλέπονται κατά περίπτωση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top