Τον Ιούλιο τα… σπουδαία για ΣΥΡΙΖΑ

Στο διευρυμένο συνέδριο οι αποφάσεις – Ανακωχή μέχρι νεοτέρας από συνιστώσες

Ανακωχή μικρής διάρκειας αποφασίστηκε στο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την πρόταση για κατάργηση των συνιστωσών αλλά και γι’ άλλα «καυτά» θέματα όπως η εκλογή του προέδρου (από ποιο όργανο θα προκύπτει), η ενιαία λίστα για την εκλογή των οργάνων, κλπ.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν χώρα το σ/κ ολοκληρώθηκαν με την έγκριση των θέσεων που θα αποτελέσουν τη βάση για συζήτηση μέχρι το Συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο.

Η πρόταση Τσίπρα για την αυτοκατάργηση των συνιστωσών συνάντησε ισχυρή αντίσταση, όπου πέντε συνιστώσες (με συνυπογραφή Μανώλη Γλέζου) δήλωσαν ότι διαφωνούν με την προοπτική διάλυσης κάνοντας λόγο μάλιστα για «ενταφιασμό του κοινού εγχειρήματος».

Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να ρίξει νερό στη φωτιά, διευκρινίζοντας ότι ξεκίνησε τον προσυνεδριακό διάλογο με ένα θέμα προς συζήτηση και όχι τελεσιγραφικά.

Ο κ. Γλέζος επανήλθε τονίζοντας ότι η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω απ’ όλα και το «ραντεβού» δόθηκε για τα μέσα Ιουλίου στο Συνέδριο…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top