Μετά τη μεγάλη ένταση της Παρασκευής, κάθεται ξανά στο εδώλιο ο Άκης

Με εξέταση μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη για τα εξοπλιστικά

Με την εξέταση του μάρτυρα -στελέχους του ΣΔΟΕ- Νίκου Μαϊτού από συνηγόρους της υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορούμενών του για τις μίζες από τα εξοπλιστικά και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω offshore εταιριών!

Η συνεδρίαση ��ης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σε τεταμένη ατμόσφαιρα με εντάσεις και ενστάσεις λόγω έντονων αντιδράσεων του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατά την κατάθεση του μάρτυρα - στελέχους του ΣΔΟΕ, με αφορμή τις ερωτήσεις των δικηγόρων του Δημοσίου για το σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτου!

Μεταξύ άλλων, ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ επισήμανε ότι στην περίπτωση της αγοράς του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο κ.Τσοχατζόπουλος, που φαίνεται ότι πλήρωνε ενοίκιο για την Αρεοπαγίτου, προχώρησε στην αγορά του σπιτιού στο όνομα της συζύγου χωρίς να υπάρξει συμβόλαιο ούτε προσύμφωνο με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Nobilis που φαινόταν ιδιοκτήτρια.

Το στέλεχος του ΣΔΟΕ κατέθεσε επίσης ότι τιμολόγια για τις επισκευαστικές εργασίες στο σπίτι είχαν εκδοθεί στο όνομα Παναγιώτης Παπαλιάκος, πρόσωπο ανύπαρκτο. 'Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, "Παπαλιάκου ήταν το επώνυμο της πρώην συζύγου του αδελφού της Βίκυς Σταματη, Παναγιώτη Σταμάτη και ότι όταν τον ρώτησαν γιατί χρησιμοποίησε αυτό το όνομα " δεν το δικαιολόγησε".

Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του δικαστηρίου συνέστησε στον πρώην υπουργό να διατηρήσει την ψυχραιμία του, όταν ο κ. Τσοχατζόπουλος αντιδρούσε στις ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής στον μάρτυρα.

Παράλληλα, ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε ένσταση ώστε να παρίσταται, αλλά να μην έχει το λόγο ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος, εφόσον παρίσταται η τακτική κ. Αδειλίνη. Νέα ένταση δημιουργήθηκε όταν η σχετική ένσταση απερρίφθη.

Στο Τριμελές Εφετείο παρέστη την Παρασκευή, για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης, η προσωρινά κρατούμενη κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, που απουσίαζε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, επικαλούμενη σοβαρούς λόγους υγείας. Οι δύο γυναίκες κατά την προσαγωγή τους μάλιστα πριν οδηγηθούν στο εδώλιο κρατήθηκαν σε διαφορετικά δωμάτια. Η πρώτη με όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και η δεύτερη μαζί με το σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα η παρουσία της Αρετής στη δίκη εκτόπισε στη δεύτερη σειρά των ��δωλίων τη Βίκυ. Οι δυο γυναίκες άλλαξαν θέσεις χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα, παρόλο που έπεσαν σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top