Σε συστράτευση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού κάλεσε ο Κουβέλης

Πρότεινε τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης

Σε συστράτευση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού κάλεσε ο Κουβέλης
Υπέρ μιας συνεργασίας των δυνάμεων του «δημοκρατικού Σοσιαλισμού», χωρίς αυτό να συνεπάγεται ένταξη στην ΔΗΜΑΡ, τάχθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, κατά την ομιλία του σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Καλούμε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, πολιτικές κινήσεις και συλλογικότητες, σε κοινή πολιτική δράση. Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και όχι απαραίτητα ένταξης στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς ο στόχος που θέλουμε να υπηρετήσουμε είναι μεγάλος. Στόχος που χρειάζεται ευρείες πλειοψηφίες, αλλά και νέες πρακτικές και συγκλίσεις» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε επίσης ότι στην κατεύθυνση αυτή θα αναλάβει πρωτοβουλίες, στο αμέσως επόμενο διάστημα, «για την εκκίνηση ενός διαλόγου γύρω από τα σημαντικά θέματα της αναγκαίας συνταγματικής αναθεώρησης, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού νόμου, τα θέματα της μεταρρύθμισης του κράτους και της οικονομίας, καθώς και τα θέματα της ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής σε ευρωπαϊκή κατεύθυνση».

Ο κ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός τριμερούς συντονιστικού οργάνου για την καλύτερη συνεργασία των τριών κυβερνητικών εταίρων σε επίπεδο πολιτικής πρακτικής, ενώ επισήμανε την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό και αλληλοκατανόηση, με παράλληλη ανάδειξη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ώστε να αντιμετωπισθούν οι αιτίες που προκάλεσαν την κρίση.

Ο κ. Κουβέλης άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση, όπως και στα κόμματα της αντιπολίτευσης συνολικά, τα οποία κατηγόρησε ότι αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική χωρίς να διατυπώνουν άλλη εναλλακτική πρόταση.

​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top