Κουβέλης: δραματικό σκηνικό ακραίας φτώχειας ο δρόμος εκτός ευρώ

Αλλά και κριτική σε επιλογές της κυβέρνησης

Κουβέλης: δραματικό σκηνικό ακραίας φτώχειας ο δρόμος εκτός ευρώ
«Ο δρόμος εκτός ευρώ θα σήμαινε ένα δραματικό σκηνικό ακραίας φτώχειας» ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σήμερα το βράδυ στην εκδήλωση του κόμματός του με θέμα «Ποιος δρόμος για την Ευρώπη».Ο κ. Κουβέλης άσκησε κριτική σε επιλογές της κυβέρνησης και στο μίγμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση ότι η διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση της οικονομικής πολιτικής πρέπει να γίνει εντός της Ευρωζώνης. «Η ευρωπαϊκή επιλογή για τη χώρα μας είχε εξαρχής και έχει όχι μόνο οικονομικό, αλλά και στρατηγικό γεωπολιτικό χαρακτήρα. Υπηρετούσε τη Δημοκρατία, τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια της χώρας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Τάχθηκε επίσης εναντίον της προοπτικής να μετατραπεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε «Γερμανική Ευρώπη», σε ένα μοντέλο στο οποίο οι χώρες του Νότου ασφυκτιούν. « Μια επανεθνικοποίηση, υπό τον φόβο των Βορείων ότι τα λεφτά των χωρών τους θα πηγαίνουν στις φτωχές χώρες ή υπό την εύλογη ανησυχία των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ότι μειώνονται οι δυνατότητες αυτοκαθορισμού τους, θα είναι καταστροφική και θα σημάνει την υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην παγκόσμια σκηνή» προειδοποίησε.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για έξοδο από την κρίση και ενίσχυση της ανάπτυξης, όπως η αντικατάσταση του Συμφώνου Σταθερότητας για δημοσιονομικό συντονισμό με ένα πιο ευέλικτο «Σύμφωνο για το Ευρώ», τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, την αμοιβαιοποίηση του χρέους των χωρών μελών μέχρι ποσοστού 60% του ΑΕΠ και την έκδοση ευρωομολόγου (eurobonds), ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ με επενδύσεις και αναπτυξιακές παρεμβάσεις κ.α

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top