Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος «αβαντάρει» τη Χρυσή Αυγή

Φωτιές ανάβει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος «αβαντάρει» τη Χρυσή Αυγή
Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα το απόγευμα ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το ποιος «αβαντάρει» τη Χρυσή Αυγή, ύστερα από το πρωτοφανές επεισόδιο που προκάλεσε ο βουλευτής της Ηλιόπουλος και οδήγησε στην αποβολή του από την αίθουσα, από τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο Δραγασάκη.

«Είναι αποκρουστική και απολύτως καταδικαστέα η προσπάθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να μετατρέψουν σε καταγώγιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιώντας ακραία προσβλητικές, υβριστικές και αγοραίες εκφράσεις.Θα πρέπει να αντιληφθούν, επιτέλους, όσοι δεν το κατανοούν ή αρνούνται επιμόνως να το συνειδητοποιήσουν, ότι η Βουλή έχει κανόνες τους οποίους θα πρέπει να σέβονται όλοι, χωρίς εξαιρέσεις.

Η Βουλή είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και, είναι φυσικό, όσοι δεν ασπάζονται τις αρχές της, να μην αντέχουν και τους κανόνες του Κοινοβουλευτισμού» αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της για το επεισόδιο.
Στη συνέχεια όμως η ΝΔ εξαπολύει επίθεση και στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα για τα όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής και τον κατηγόρησε ότι «ακολουθώντας το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών, καταφέρθηκε με ακραίες εκφράσεις εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με άψογη κοινοβουλευτική συμπεριφορά. Προτιμά να ξεχνά ο κ. Τσίπρας τους βουλευτές του κόμματός του που έχουν φθάσει στο σημείο να απειλούν με λυντσάρισμα πολιτικούς και μάλιστα από το βήμα της Βουλής». O κ. Τσίπρας είχε κατηγορήσει συγκεκριμένα τη ΝΔ ότι δεν θέλει να ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τη ρατσιστική βία επειδή αυτό στρέφεται εναντίον της Χρυσής Αυγής, ενώ τάχθηκε ανοιχτά με το μέρος του Υπουργού Δικαιοσύνης στην κόντρα του με τον Γ.Γ. της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο. «Ξέρετε γράμματα. Σας καλώ να μην δεχθείτε επί της ου��ίας αλλοίωση του νομοσχεδίου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Κάποιες ανακοινώσεις. που δεν ξέρω τι θέλουν, είναι ως να ανοίγουν ανοιχτά παράθυρα, ως να κάνουν μαθήματα Πρώτης δημοτικού. Και εμείς στο υπουργείο Δικαιοσύνης μάλλον έχουμε περάσει την Πρώτη Δημοτικού» απάντησε ο Α. Ρουπακιώτης.

Η ΝΔ καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Ας είναι βέβαιοι όλοι ότι δεν θα αφήσουμε την υπόθεση της Δημοκρατίας να γίνει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος».

Απαντώντας στη ΝΔ, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του:

«Η ΝΔ δεν λέει να βάλει μυαλό! Η απόσυρση του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, έγινε με εντολή του προέδρου της, κ. Σαμαρά, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες της, στο ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, της οποίας τα καμώματα είδε όλη η Ελλάδα σήμερα.

Η συνέχιση από την πλευρά της, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, δείχνει ακριβώς ότι αβαντάρει τη ΧΑ και τη λογική της».

​​​
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top