Ένταση, ενστάσεις, αποκαλύψεις, gossip και συχνοουρίες στη δίκη του Τσοχατζόπουλου!

Κομμένο στα δύο το σόι του Άκη με αφορμή το σπίτι στην Αρεοπαγίτου

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου διεξάγεται η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 18 συγκατηγορούμενων για τις μίζες από τα εξοπλιστικά και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω offshore εταιριών. Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή που η πολιτική αγωγή άρχισε να κάνει ερωτήσεις στον μάρτυρα και στέλεχος του ΣΔΟΕ Ν.Μαϊτό για παραστατικά από τις επισκευές της οικίας στη Δ. Αρεοπαγίτου στο όνομα της πρώην συζύγου του αδελφού της Βίκυς Σταματη, Παναγιώτη Σταμάτη. Τότε ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιχείρησε να απαντήσει σε έντονο ύφος. Ο πρόεδρος Φ. Κατσίγιαννης τον διέκοψε, του είπε ότι δεν έχει το λόγο και του επισήμανε ότι είναι η πολλοστή φορά που διακόπτει τη διαδικασία.

1928459.jpg

Όταν η πολιτική αγωγή αναφέρθηκε στην απολογία του επιχειρηματία Γ. Σαχπατζίδη υποστηρίζοντας ότι έχει πει στην απολογία του ότι εισέπραξε τα χρήματα από τις πωλήσεις ακινήτων για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου προκλήθηκε νέα ένταση στο δικαστήριο. Τότε παρενέβη ξανά ο Τσοχατζόπουλος σε έντονο ύφος φωνάζοντας «δεν παίζουμε εδώ, δεν ξέρουν την υπόθεση». Ο κ.Σαχπατζίδης είπε «δεν έχω πει τέτοιο πράγμα». Οι συνήγοροι υπεράσπισης επισήμαναν ότι δεν επιτρέπονται οι αναφορές σε απολογία κατηγορούμενου κατά την εξέταση μάρτυρα.

Τα αίματα άναψαν τόσο που ο πρόεδρος κ. Κατσίγιαννης συνέστησε στον πρώην υπουργό να ��ιατηρήσει την ψυχραιμία του.

«Να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας γιατί μπορεί να ακουστούν και πράγματα χειρότερα από δω και πέρα. Καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σας. Διατηρήστε όμως την ψυχραιμία σας για να βοηθήσετε τη θέση σας. Εδώ κρέμεται η ζωή και η ελευθερία σας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κατσίγιαννης.

Ο μάρτυρας, προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, που συνεχίζει την κατάθεση του, επισήμανε ότι στην περίπτωση της αγοράς του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο κ.Τσοχατζόπουλος, που φαίνεται ότι πλήρωνε ενοίκιο για την Αρεοπαγίτου, προχώρησε στην αγορά του σπιτιού στο όνομα της συζύγου χωρίς να υπάρξει συμβόλαιο ούτε προσύμφωνο με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Nobilis που φαινόταν ιδιοκτήτρια.

«Εάν υπολογίσουμε τις δαπάνες από τότε που αγοράστηκε έως και τότε που πωλήθηκε -είπε ο μάρτυρας-, το σύνολο είναι γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ποια ήταν τα έσοδά του; 650.000 και τα ενοίκια 78.000. Είχε ζημία ο ιδιοκτήτης! 800.000 ευρώ ζημία"» πρόσθεσε ο κ. Μαϊτός.

Το στέλεχος του ΣΔΟΕ κατέθεσε επίσης ότι τιμολόγια για τις επισκευαστικές εργασίες στο σπίτι είχαν εκδοθεί στο όνομα Παναγιώτης Παπαλιάκος, πρόσωπο ανύπαρκτο. 'Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, "Παπαλιάκου ήταν το επώνυμο της πρώην συζύγου του αδελφού της Βίκυς Σταματη, Παναγιώτη Σταμάτη και ότι όταν τον ρώτησαν γιατί χρησιμοποίησε αυτό το όνομα " δεν το δικαιολόγησε".

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε ένσταση ώστε να παρίσταται, αλλά να μην έχει τον λόγο ο αναπληρωτής Εισαγγελέας Παν.Παναγιωτόπουλος, εφόσον παρίσταται η τακτική κ. Αδειλινη. Οι στιγμές έντασης συνεχίστηκαν όταν η ένσταση απερρίφθη, αλλά ο κ. Κουγιας επέμεινε δηλώνοντας ότι ο τρίτος συνήγορος της Σταμάτη παραιτήθηκε και επομένως στην περίπτωσή της, βάσει του νόμου ζήτησε να μην έχει τον λόγο ο αναπληρωτής εισαγγελέας. Και το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος όταν του δόθηκε ο λόγος για να ρωτήσει τον μάρτυρα σχολίασε σκωπτικά λέγοντας «τι ποσόστωση στις ερωτήσεις έχω κ. Πρόεδρε»

Νωρίτερα στη διακοπή, όταν ο κ. Κούγιας είπε στον αναπληρωτή εισαγγελέα ότι η ένσταση του είναι δικονομικής τάξης και δεν ενέχει προσωπικό στοιχείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος του απάντησε «να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω μέλι».

Το τηλεφώνημα για βόμβα, τα χέρια της Βίκυς και η συχνοουρία

Το δικαστήριο έχει διακόψει την συνεδρίασή του για πε��ίπου μια ώρα μετά από τηλεφώνημα για βόμβα ,γεγονός που σχολίασε ο πρόεδρος: "Ε! Θα τα έχουμε και αυτά, τι να κάνουμε;"

Στη διακοπή της δίκης ο Άκης Τσοχατζόπουλος πλησίασε τη Βίκυ. Της έπιασε τα χέρια κι εκείνη του έπιασε το πέτο στο σακάκι. Λίγα μέτρα πιο πίσω ήταν η Αρετή, η οποία έφυγε προς την αριστερή πλευρά της αίθουσας μαζί με όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους χωρίς να κοιτάξει προς την κατεύθυνση του πατέρα της και της συζύγου του. Άκης και Βίκυ έφυγαν από τη δεξιά πλευρά της αίθουσας όπου κρατούνται μόνοι τους κατά τις διακοπές.

Όταν μετά τη διακοπή επανήλθες το δικαστήριο ο πρόεδρος εγκάλεσε τους αστυνομικούς επειδή είχαν απομακρύνει τους κατηγορούμενους, ενώ είχε ζητήσει το αντίθετο. "Συχνοουρία ομαδική είχαμε;" ρώτησε και συμπλήρωσε "με χειροπέδες τους πάτε και στην τουαλέτα;"

Δύο ξένες οι γυναίκες του Άκη…..

stamati-viki-ygeia-660.jpg1928453.jpg

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν σήμερα για πρώτη φορά, από τη στιγμή που ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και ο αδελφ��ς της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρέθηκε όπως προαναφέραμε και η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντάλλαξε ούτε βλέμμα με την κόρη του κ.Τσοχατζόπουλου.
1928452.jpg

Κατά την προσαγωγή τους μάλιστα πριν οδηγηθούν στο εδώλιο κρατήθηκαν σε διαφορετικά δωμάτια. Η πρώτη με όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και η δεύτερη μαζί με το σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα η παρουσία της Αρετής στη δίκη εκτόπισε στη δεύτερη σειρά των εδωλίων τη Βίκυ. Οι δυο γυναίκες άλλαξαν θέσεις χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα, παρόλο που έπεσαν σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο. Αρχικά η Βίκυ κάθισε ακριβώς πίσω από την Αρετή αλλά στη συνέχεια μετακινήθηκε μια ακόμα σειρά πιο πίσω (στην 3η) και δυο θέσεις πιο μέσα. Πριν προσέλθουν οι δικαστές στην αίθουσα, η Αρετή συνομιλούσε με τον πρώην στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου Γ..Σμπώκο. Ο Άκης με τον δικηγόρο του. Κάποια στιγμή την πλησίασε και την χαιρέτησε δια χειραψίας εντελώς ψυχρά. Εκείνη αφού απομάκρυνε το χέρι της γύρισε την πλάτη και συνέχισε τη συνομιλία της. Καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν χαμογελαστή.
ΦΩΤΟ:EUROKINISSI - Βίντεο ΑΝΤ1
Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top