Σαμαράς στο «σπίτι του Λαού»: Ελλάδα και Κίνα έχουν κοινό DNA

Κινέζος πρωθυπουργός: Το Αιγαίο και ο πολιτισμός σας με έχουν σημαδέψει

Σαμαράς στο «σπίτι του Λαού»: Ελλάδα και Κίνα έχουν κοινό DNA

«Υπάρχει ένας στενός δεσμός που συνδέει Έλληνες και Κινέζους» τόνισε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τον οποίο και συνάντησε στο «σπίτι του Λαού» στο Πεκίνο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα και η Κίνα έχουν κοινό DNA ενώ εξήρε το μνημείο του Σινικού Τείχους, το οποίο και επισκέφθηκε πριν τη συνάντηση. «Ο πολιτισμός, ο�� αξίες και η γλώσσα των δύο λαών αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους του παγκόσμιου πολιτισμού» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Κινέζος Πρόεδρος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε κοιτίδες του παγκόσμιου πολιτισμού τις δύο χώρες και εξομολογήθηκε ότι το Αιγαίο και ο ελληνικός πολιτισμός τον έχουν... σημαδέψει!

«Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού όπως η Κίνα του ανατολικού. Οι δύο χώρες είχαν μεγάλη συνεισφορά στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Έχω πάει στην Ελλάδα και έχω διαβάσει για τη χώρα σας. Έχω πάει στη χώρα σας, το Αιγαίο και ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, μου άφησαν βαθιά εντύπωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κινέζος πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top