Χάος στη Βουλή: «Είστε γίδια και ξεφτιλισμένοι»!

Καροτσάκι έφυγαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής!

Χάος! Μια λέξη που περιγράφει ιδανικά την εικόνα σήμερα στη Βουλή, όπου ακούστηκαν απειλές, ύβρεις, φωνές και χρειάστηκε η επίκληση του φρούραρχου για να αποβληθεί βουλευτής της Χρυσής Αυγής!

1928590.jpg

Η συζήτηση ξεκίνησε υπό κανονικές συνθήκες (ναι, γίνεται και αυτό ενίοτε στη Βουλή) μετά από ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον αντιρατσιστικό νόμο. Μετά από την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ήρθε η σειρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

1928591.jpg
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με ειρωνικό ύφος έκανε λόγο για ερώτηση-σούπα και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «Mr. Alexis», για να επέμβει ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τον κάλεσε να συμπεριφέρεται να μιλά κόσμια και βάσει του Κανονισμού.

1928598.jpg
Η παρατήρηση δεν άρεσε στον κ. Ηλιόπουλο με αποτέλεσμα τα πράγματα να εκτραχυνθούν. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής άρχισε να αποκαλεί τους συναδέλφους του «γίδια» και «ξεφτιλισμένους» και να διατάζει (!)τον κ. Δραγασάκη να καθίσει κάτω, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων της Βουλής να απο��άλλει τον κ. Ηλιόπουλο και να καλέσει τον φρούραρχο για να… τον πάρει «αγκαζέ»!

1928599.jpg
Ακολουθεί ολόκληρος ο απίστευτος διάλογος:

Ηλιόπουλος: Ακούσαμε μια ερώτηση-σούπα που προετοιμάζει τον Μr Αlexis για πρωθυπουργό, ο οποίος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Δραγασάκης: Κύριε Ηλιόπουλε…

Ηλιόπουλος: Κύριε πρόεδρε τι θέλετε;

Δραγασάκης: Να με ακούσετε.

Ηλιόπουλος: Όχι, εσείς θα με ακούσετε!

Δραγασάκης: Σας παρακαλώ, σας μιλάει το προεδρείο. Η συζήτηση διεξάγεται σε ένα χώρο που η λειτουργία της διέπεται από κανόνες. Αυτά που λέτε είναι υβριστικά.

��λιόπουλος: Όχι, δεν είναι.

Δραγασάκης: Είναι και υβριστικά και εκτός θέματος. Ηρεμήστε. Δεν έχετε δικαίωμα να χαρακτηρίσετε μια ερώτηση που απασχόλησε το Κοινοβούλιο σούπα. Υπάρχει άρθρο στον Κανονισμό της Βουλής που προβλέπει ενέργειες και κυρώσεις για βουλευτές που συμπεριφέρονται υβριστικά προς το Σώμα, μεταξύ των οποίων και η αποβολή από την αίθουσα. Σας καλώ να αναπτύξετε σε 2 λεπτά την ερώτησή σας αλλιώς θα εφαρμόσω τον Κανονισμό.

Ηλιόπουλος: Αυτά που θέλετε να επιβάλλετε στην κοινωνία με αυτά τα νομοσχέδια, δε θα τα εφαρμόσετε σε εμάς

Δραγασάκης: Παρακαλώ να έρθει ο φρούραρχος στην αίθουσα

(ακούγονται χειροκροτήματα από τους υπόλοιπους βουλευτές)

Ηλιόπουλος: Ποιόν φρούραχο; Χειροκροτή��ετε γίδια! Χειροκροτήστε!

Δραγασάκης: Σας παρακαλώ είτε να αναπτύξετε την ερώτηση σας είτε να σταματήσετε να μιλάτε.

Ηλιόπουλος: Σοβαρά μιλάτε; Αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή και στον Κασιδιάρη ο κ. Τσίπρας και δε θ’ απαντήσω; Μιλάει για εμφύλιους και δε θα απαντήσω; Ποιος φρούραρχος; Φέρτε και τον… Καλά, καλά! Αν είναι το Mr Alexis προσβλητικό να μας απαντήσει ο ίδιος.

(φωνάζουν οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής: «Ντροπή σας ρε»)

Δραγασάκης: Εδώ δεν είστε σε καμιά συμμορία

Ηλιόπουλος: Συμμορία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκετε εσείς. Το απόκομμα που ανήκετε εσείς.

(ακούγονται φωνές από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ με χαρακτηρισμούς όπως «δολοφόνοι» και «αντεροβγάλτες»)

Ηλιόπουλος: Άντε ρε ξεφτιλισμένοι! Άντε ρε ξεφτίλες που μιλάτε! Κύριε πρόεδρε αν μου αφαιρέσετε το λόγο… Άντε ρε ξεφτίλες!!

Δραγασάκης: Σας αφαιρώ το λόγο!

Ηλιόπουλος: Καθίστε κάτω κύριε Πρόεδρε, καθίστε κάτω!

Δραγασάκης: Σοβαρά μιλάτε; Σας αφαιρώ το λόγο!

Ηλιόπουλος: Αφαιρέστε τον εαυτό σας από την έδρα!

(αρχίζουν να αποχωρούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής)

Δραγασάκης: Φύγετε για να μη σας διώξουμε με άλλο τρόπο. Μπράβο, είναι μια καλή πρωτοβουλία.

Χρυσή Αυγή: Άντε ρε ξεφτίλες. Αλήτες! Φεύγουμε για να δείξουμε πόσο ξεφτίλες είσαστε!

Σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, με την αποχώρηση της Χρυσής Αυγής ακούστηκε το «Heil Hitler» από βουλευτές της. H Χρυσή Αυγή, πάντως, το διέψευσε και τόνισε ότι ακούστηκε από άλλους βουλευτές για να τους κοροϊδέψουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top