Το ΠΑΣΟΚ «έκοψε» μαρουλάκια, άδειες και... ρεπανάκια στη Βουλή!

Καταψήφισαν ένα άρθρο και μια τροπολογία για τις Λαϊκές και το ΕΣΠΑ

Το ΠΑΣΟΚ «έκοψε» μαρουλάκια, άδειες και... ρεπανάκια στη Βουλή!

​Σήκωσε «μπαϊράκι» στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, καταψηφίζοντας άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, που αφορά τις λαϊκές αγορές, καθώς και μια τροπολογία για τις οικοδομικές άδειες.

Ο λόγος που οι «σύντροφοι» έριξαν «Χ» στην τροπολογία δεν ήταν ουσιαστικός, αλλά οφείλεται σε έλλειψη προηγούμενης ενημέρωσης και διαβούλευσης σχετικά με το περιεχόμενό της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης αντέδρασε στην ρύθμιση, η οποία έδινε την δυνατότητα στον υπουργό Ανάπτυξης να διορίζει τον πρόεδρο και τα μέλη του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών που θα χορηγεί τις σχετικές άδειες, ζητώντας να μεταφερθεί η δικαιοδοσία αυτή στον περιφερειάρχη. Το άρθρο για τον τρόπο χορήγησης αδειών στις λαϊκές αγορές καταψηφίστηκε και από τη Δημοκρατική Αριστερά

Ωστόσο,ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς επέμεινε στην ρύθμιση λέγοντας ότι δεν μπορεί το καθ' ύλην αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος να μην έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση να διορίζει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τελικά το επίμαχο άρθρο, και την υπουργική τροπολογία, η οποία αφορούσε την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών και τεχνικά θέματα επίσπευσης του ΕΣΠΑ, με το αιτιολ��γικό ότι δεν είχε ενημερωθεί προηγουμένως για το περιεχόμενος της ρύθμισης.

«Προφανώς κάποιοι δεν κατανόησαν τη σημασία της. Δεν μπορεί παρά να το αντιληφθούν» σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με την κίνηση του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει την συγκεκριμένη τροπολογία .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top