Διευκρινίσεις από Μπαλτάκο και κόντρα με Ρουπακιώτη για τον αντιρατσιστικό νόμο

Για το που και πότε έπρεπε να σταλεί πρώτα το νοσμοσχέδιο

Πρώτη ανάρτηση 17.22

Διευκρινίσεις για το τι τελικά συνέβη με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με αιχμές για τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη
έδωσε η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Τάκης Μπαλτάκος. Στην ανακοίνωση απάντησαν από την πλευρά τους με δικές τους αιχμές και διευκρινίσεις "κύκλοι" του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλα τα νομοσχέδια, συνεπώς και το αντιρατσιστικό, κατατίθενται πρώτα στη ΓΓ της Κυβέρνησης για νομοτεχνικό έλεγχο και στην Κε��τρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, για νομοτεχνικό έλεγχο, προτού κατατεθούν στη Βουλή. στη ΓΓ της κυβέρνησης συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αποδίδοντας ουσιαστικά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την εμπλοκή που δημιουργήθηκε.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το λεγόμενο “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο κατατέθηκε στην Βουλή και θα αρχίσει η συζήτησή του στις 21 Μαΐου, θεωρούμε σκόπιμο να σημειώσουμε τα ακόλουθα, προς αποφυγή άσκοπων παρανοήσεων:

1. Τα νομοσχέδια δεν κατατίθενται στην Βουλή, αλλά στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, η οποία τα ελέγχει, με τη νομική της Υπηρεσία και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, γ��α την διαπίστωση τυχόν νομικών ή άλλων ατελειών. Μετά την έρευνα αυτή και εφ'όσον ουδεμία ατέλεια διαπιστωθεί, τα νομοσχέδια κατατίθενται στην Βουλή από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης.

2. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

3. Την Παρασκευή 10 Μαΐου προσκομίσθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προς ενημέρωσή μας, ανυπόγραφο σχέδιο του νομοσχεδίου, μη συνοδευόμενο από έκθεση συνεπειών της ρύθμισης, έκθεση τροποποιο��μενων - καταργούμενων διατάξεων και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
4. Το σχέδιο αυτό παραδόθηκε στον πρόεδρο της ΚΕΝΕ, Αρεοπαγίτη ε.τ. κ. Καϋμενάκη και ορίστηκε η 21η Μαΐου ως ημε��ομηνία ενημέρωσης των μελών της ΚΕΝΕ και αρχικής συζήτησης επί του νομοσχεδίου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης
Παναγιώτης Μπαλτάκος


Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον Μπαλτάκο

Στην ανακοίνωση του Γ.Γ. της Κυβέρνησης απάντησαν «κύκλοι» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στις 10/5/ 2013, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε προς ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τον υπουργό Επικρατείας και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Όπως προσθέτουν σήμερα απεστάλησαν στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το σχέδιο, η αιτ��ολογική έκθεση και η έκθεση τροποποιούμενων - καταργούμενων διατάξεων. Το νομοσχέδιο παραδόθηκε στην ΚΕΝΕ (Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή) και ορίστηκε η 21η Μαΐου ως ημερομηνία αρχικής συζήτησης επ' αυτού. Θα ακολουθήσει η ανάρτησή του στο διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση.Το ίδιο νομοσχέδιο θα διαβιβαστεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να συνταχθεί προβλεπόμενη έκθεση και να εισαχθεί προς συζήτηση ενώπιον του Κοινοβουλίου.


​​ ​​​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top