Για… λίγους και καλούς η απαλλαγή από το χαράτσι

Ποιους αφορά και πως θα εξαιρεθείτε από την πληρωμή του

Για… λίγους και καλούς η απαλλαγή από το χαράτσι

Λίγους και καλούς θα αφορά η εξαίρεση από το τέλος ακινήτων αφού τα κριτήρια απαλλαγής είναι πολύ αυστηρά.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης «ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει την πληρωμή του ΕΕΤΑ σε περισσότερες δόσεις ή τη μείωση του ύψους του, στο μέτρο που είναι αναγκαίο, ή την πλήρη απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολής, εφόσον βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική δυσκολία, που ορίζεται ως αδυναμία να εξασφαλίσει τροφή, ενδυμασία, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στοιχειώδη διαβίωση».

Όπως τονίζει ο κ. Μαυραγάνης, τα κριτήρια θα εξειδικευθούν έως τον Ιούλιο, ωστόσο οι προϋποθέσεις που διαμορφώνονται είναι πολύ αυστηρές.

Ειδικότερα, η απαλλαγή ή η ελάφρυνση θα αφορά όσους έχουν ατομικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ ή οικογενειακό έως 8.000 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, πρέπει να είναι πρώτη κατοικία και να μην υπερβαίνει η αξία της τις 120.000 ευρώ, ενώ η τιμή ζώνης να είναι έως 2.000 ευρώ.

Ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώνει «απαλλαγόσημο» 10 ευρώ στα γκισέ της ΔΕΗ και της εφορίας προκειμένου να αποκοπεί το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) από το λογαριασμό ρεύματος και να βεβαιωθεί στη Δ.Ο.Υ. και εν συνεχεία θα εξετάζεται το αίτημα του φορολογούμενου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top