Να γίνουν μέρος του ελληνικού «success story» καλεί τους Κινέζους ο Σαμαράς

«Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα»

Να γίνουν μέρος του ελληνικού «success story» καλεί τους Κινέζους ο Σαμαράς

Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών και κάλεσε τους κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να γίνουν μέρος του «ελληνικού success story».

Υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο στον τομέα των υποδομών, τον τουρισμό, την αξιοποίηση των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων, αλλά και την επιστήμη και τη γνώση, καθώς η χώρα μας διαθέτει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό με σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Δύσης.

Εστίασε ακόμη στην οικοδόμηση στρατηγικής σχέσης μακράς πνοής με την Κίνα. Αναφέρθηκε στον αρχαίο πολιτισμό που έχουν οι δύο χώρες και στην αίσθηση του ιστορικού χρόνου που μοιράζονται, ωστόσο, όπως είπε, θέλει να επικεντρώσει στο κοινό μέλλον που μπορούν να χτίσουν Ελλάδα και Κίνα.

Μετά την ομιλία του ο κ. Σαμαράς και η ελληνική αποστολή ξεναγήθηκαν στην Απαγορευμένη Πόλη. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στη παρουσίαση ντοκιμαντέρ της κινεζικής τηλεόρασης σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ με τίτλο "glamorous Greece".

«Ο 'Ελληνας είναι φιλόξενος και στην ψυχή του έχει πείσμα για να ξεπερνά τις δυσκολίες», ανέφερε σε δήλωσή του.

Εντός της ημέρας ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του.

Υπενθυμίζεται ότι τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στην επίσκεψή του στην Κίνα δεκάδες επιχειρηματίες, διευθυντικά στελέχη τραπεζών και πρόεδροι εμπορικών οργανώσεων και φορέων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής θα πραγματοποιηθούν δύο επιχειρηματικά φόρουμ, ένα στη Σαγκάη και ένα στο Πεκίνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top