Στουρνάρας για το Eurogroup: το κλίμα για την Ελλάδα άλλαξε

Ενημέρωσε τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής

Στουρνάρας για το Eurogroup: το κλίμα για την Ελλάδα άλλαξε
Εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν και θετικό ήταν το κλίμα για τη χώρα μας στο πρόσφατο Eurogroup, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενημερώνοντας σήμερα τα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.
«Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η Ελλάδα για πρώτη φορά δεν ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο Eurogroup, τώρα αντιμετωπίσαμε ένα τόσο θετικό κλίμα, το οποίο, μετά από εντατική προετοιμασία οδήγησε στην έγκριση της διπλής δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η πρώτη δόση των 4,2 δισ. θα εκταμιευθεί εντός του τρέχοντος μηνός, ενώ η δεύτερη δόση των 3,3 δισ. τον Ιούνιο εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει τις προαπαιτούμενες δράσεις για την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι «η Ελλάδα ανακτά με ταχύτητα την ανταγωνιστικότητά της» και πρόσθεσε ότι «ο δρόμος είναι αρκετά μακρύς και δύσκολος, αλλά ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έξοδο από την κρίση».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κριτική άσκησε ο Γ. Δραγασάκης ο οποίος μίλησε για «καλλιέργεια τεχνητής αισιοδοξίας», ενώ υποστήριξε ότι με τις δόσεις που θα λάβει η χώρα θα πληρωθούν ομόλογα που είναι στην κατοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Δανειζόμαστε για να πληρώσουμε ένα ομόλογο στο 100% όταν αυτό αγοράστηκε στο 60%» ισχυρίσθηκε ο κ.. Δραγασάκης.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top