Η θάλασσα, ο ήλιος, ένα μικρό καράβι, η ελληνική σημαία, η Google και ο.. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Διώξτε τη μηχανή αναζήτησης απ'τα σχολεία κάνει τους μαθητές διαφημιστές πολυεθνικών»

Την Τρίτη 14 Μαΐου στο λογότυπο της Google υπήρχε όλη την ημέρα το σκίτσο που έφτιαξε ο μαθητής του δημοτικού σχολείου Λιτόχωρου Πιερίας Αστέριος Ρέυνικ που νίκησε στον διαγωνισμό της εταιρείας «Doodle 4 Google» με θέμα την Ελλάδα, ζωγραφίζοντας τη θάλασσα, τον ήλιο, ένα μικρό καράβι, την ελληνική σημαία και τη λέξη Google!!

SIRIZA.jpg

Πιστεύετε πως η φαντασία, η δημιουργικότητα και η ικανότητα του μικρού Αστέριου θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις στη χώρα μας; Θα φανταζόσασταν ποτέ πως θα υπήρχε κόμμα που θα διαφωνούσε με έναν τέτοιο διαγωνισμό;

googlee.jpgimages.jpg

Κι όμως…. το συγκεκριμένο διαγωνισμό όμως είχε καταγγείλει, με ερώτησή του στον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Αμανατίδης την 1η Απριλίου 2013, τονίζοντας ότι οι μαθητές μετατρέπονται σε «διαφημιστές πολυεθνικών εταιρειών»!

Ο κος Αμανατίδης μάλιστα καλούσε τον υπουργό Παιδείας να τερματίσει την παράδοση των δημοσίων σχολείων στις δυνάμεις της αγοράς και του κέρδους και τον ρωτούσε «ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία ��ων μαθητών από παρόμοιες προωθητικές ενέργειες εταιρειών ιδιωτικών συμφερόντων και για τη διασφάλιση της αποσύνδεσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας από προγράμματα χρηματοδοτούμενα από ιδιωτικές επιχειρήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top