Νέα επίθεση από Ραγκούση στον Βενιζέλο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

«Απαιτώ να αναλάβει την ευθύνη και να πάει στον εισαγγελέα»

Νέα επίθεση από Ραγκούση στον Βενιζέλο  για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ
Εκ νέου ευθύνες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο, για τη στάση που κρατάει στην υπόθεση του ελέγχου των οικονομικών του κόμματος, καταλόγισε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου Γιάννης Ραγκούσης, ενώ σημείωσε πως είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά να γίνεται ένας τέτοιος έλεγχος μόνο για την περίοδο του προκατόχου του κ. Βενιζέλου.

«Καλώς ξεκίνησε τον έλεγχο ο κ. Βενιζέλος, αλλά είναι απαράδεκτο να το κάνει μόνο για το περίοδο που ήταν πρόεδρο ο Γ. Παπανδρέου. Αν δεν σε ενδιαφέρει ο τόπος αλλά να σπιλώσεις τον εσωκομματικό σου αντίπαλο, τότε κάνεις αυτό που κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι εξωφρενικό και προκλητικό, δεν έχει προηγούμενο διεθνώς. Δεν υπάρχει πιο μεροληπτική διαδικασία από αυτή η οποία έχει ξεκινήσει τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση γιατί το κάνει αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ραγκούσης απάντησε: «Είναι προφανές σε όλους: Πρώτον, γιατί επιδιώκει με ανέντιμο τρόπο την ρεβάνς για τον κύριο εσωκομματικό του αντίπαλο και δεύτερον γιατί προσπαθεί να κατασκευάσει άλλοθι για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει από τότε που το πήρε στα χέρια του – κάτι που θα καταγραφεί στις επόμενες εκλογές όποιες και αν είναι αυτές: εθνικές, ευρωπαϊκές, δημοτικές». Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι εφόσον από τον έλεγχο προκύψουν ευθύνες θα πρέπει να πάνε όποιοι ευθύνονται στον Εισαγγελέα.

«Απαιτώ απ’ τον Βενιζέλο ν’ αναλάβει ο ίδιος την πολιτική ευθύνη απέναντι στη κοινωνία και όποια παρανομία βρει να τη πάει στον εισαγγελέα» ανέφερε ο πρώην υπουργός, τονίζοντας πως «από την ώρα που το ΠΑΣΟΚ πήγε στα χέρια του Βενιζέλου καταρρέει μέρα με τη μέρα».«Θα ελέγξεις όλα τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από τότε που διαχειρίζεται κρατικό χρήμα και όπου βρεις το οποιοδήποτε αδίκημα το παραπέμπεις στον εισαγγελέα. Αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να βοηθήσει, θα θεσμοθετούσε έναν έλεγχο από ανεξάρτητη επιτροπή και θα ξεκινούσε τους ελέγχους», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει από τη διάσπαση αλλά απο τον διασυρμό από την ίδια του την ηγεσία». Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα οικονομικά των κομμάτων και τόνισε ότι «εάν σε ενδιαφέρει να πάει ο τόπος μπροστά, τότε αλλάζεις το νόμο για τη διαχείριση των κομμάτων, ο οποίος έχει σοβαρά προβλήματα και κάνεις επιπλέον έναν έλεγχο σε όλα τα κόμματα για όλη την περίοδο που διαχειρίζονται κρατικό χρήμα».
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top